TipsTuin tipsWonen

Kunstgras op je balkon? Hier moet je rekening mee houden!

Kunstgras op je balkon

Niet iedereen is gezegend met een gigantische tuin. Als je mazzel hebt, dan beschik je wel over een mooi balkon die je fijn op kunt pimpen. En als we heel eerlijk zijn kan dat bijna net zo sfeervol zijn als een eigen tuin. Dan moet hier natuurlijk wel de nodige aandacht en tijd in worden gestoken. Op gebied van aankleding is er heel veel mogelijk op je balkon. Maar wanneer het gaat over de vloer, dan zijn de meningen vaak sterk verdeeld. Want waar kies je voor? Een nieuwe trend is het gebruik van kunstgras op het balkon. Kunstgras balkon heeft ontzettend veel voordelen. Maar voor een echt mooi resultaat moet er wel met een aantal dingen rekening worden gehouden. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.

Voordelen van kunstgras op het balkon

Kunstgras is tegenwoordig niet meer van het echt te onderscheiden. Hierdoor geeft het jouw balkon direct een natuurlijke uitstraling. De groene kleur zorgt meteen voor meer sfeer. Bovendien is deze zeer eenvoudig te onderhouden. Na het leggen hoeft er nog maar weinig aan gedaan te worden en het kunstgras zal altijd zijn mooie groene kleur behouden. Dit terwijl dit bij echt gras eigenlijk nooit mogelijk is. Bovendien voelt het heerlijk zacht aan onder de voeten, waardoor je heerlijk buiten op blote voeten kunt lopen. Dat is pas echt genieten!

Voordelen van kunstgras op het balkon

Hier moet je op letten!

Om te kunnen profiteren van de bovenstaande voordelen is het natuurlijk wel belangrijk dat je het kunstgras op de juiste manier legt. Daarom is het verstandig om in elk geval met de volgende zaken rekening te houden:

  • Zorg voor een goede ondergrond. Een goede ondergrond is van levensbelang voor het behoud van je gazon. Wanneer je het kunstgras zo op het cement of de tegels legt, dan kan deze eerder aan slijtage worden blootgesteld en zelfs verschuiven. Bovendien mogen er geen bobbels in het gazon ontstaan. Zorg daarom voor een kwalitatieve en vlakke ondergrond. Hierna kan je het gazon eenvoudig uitrollen en vastzetten en de klus is geklaard. Een goede ondergrond maakt de klus veel gemakkelijker en verlengt de levensduur van je kunstgras.
  • Hou rekening met voldoende afvoermogelijkheden. Je moet voorkomen dat er onnodig water op het balkon blijft staan. Wanneer dit wel gebeurt, dan zal dit de kwaliteit van je kunstgras zwaar aantasten. Kies daarom voor het gebruik van meerdere drainagetegels, zodat je zeker weet dat er nooit onnodig water blijft staan op je balkon. Dit helpt niet alleen om je kunstgras te beschermen, maar is voor jezelf ook gewoon veel prettiger.
  • Denk ook aan valdemping. Dit is zeker prettig wanneer jonge kinderen gebruik maken van het balkon. Zij zullen heerlijk kunnen spelen op het kunstgras, maar dan wil je niet dat ze tijdens een stoeipartij hard terecht komen. Ook hierbij komen drainagetegels weer van pas. Deze zorgen er niet alleen voor dat het water wordt afgevoerd, maar ook dat de val zoveel mogelijk wordt gedempt.
  • Gebruik kunstgras haken om het kunstgras goed vast te zetten. Zo weet je zeker dat het kunstgras goed blijft zitten. Ook bij windkracht 10 moet hij niet te verplaatsen zijn. Als je zorgt voor een goede bevestiging, dan zal dit de levensduur zeker ten goede komen.

Geef een reactie