TipsTuin tipsWonen

Kunstgras onderhouden doe je zo

Kunstgras onderhouden doe je zo

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor kunstgras. Waar voorheen nog vaak de voorkeur aan echt gras werd gegeven is dit inmiddels wel verleden tijd. Logisch ook, want kunstgras is niet meer van het echt te onderscheiden en biedt vooral op het gebied van onderhoud veel voordelen. Wanneer je kiest voor kunstgras is maaien tegenwoordig voorgoed verleden tijd. Je geniet het hele jaar door van een prachtig groen gazon en je hoeft hier weinig voor te doen. Wil jij kunstgras bestellen via kunstgras-grastapijt.nl en wil je dit gras in optimale conditie houden? Met de volgende tips blijft jouw kunstgras mooi!

Schoonmaken

Het is belangrijk om kunstgras zo goed mogelijk schoon te houden. Gelukkig is dit bij kunstgras niet al te lastig. De regen in ons land doet voor een groot deel al het werk. Dit is de goedkoopste en bovenal ook de makkelijkste oplossing. Tijdens de zomer is het echter verstandiger om het gras ook regelmatig te besproeien. Zo voorkom je dat viezigheid zich tussen het gras nestelt en de uitstraling van het veld beïnvloed.

Bij ernstige vervuiling kun je er ook voor kiezen om speciale kunstgras reinigers te gebruiken. Deze zijn niet noodzakelijk voor het onderhoud, maar kunnen bij ernstige vormen van vervuiling wel de uitkomst bieden.

Verwijder bladeren en takken

Vooral in de herfstmaanden kunnen bladeren en takken de uitstraling van het kunstgras enorm verstoren. Bladeren en losgewaaide takken liggen al gauw her en der verspreidt. Hoewel dit het kunstgras niet kan beschadigen, kan dit wel de groei van onkruid stimuleren. Het is daarom belangrijk dat dit tijdig verwijderd wordt, zodat je straks niet continu onkruid tussen het gras moet ruimen.

Je kunt hiervoor verschillend gereedschap gebruiken. De eenvoudigste methode is door simpelweg een stijve bezem of plastic tuinhark te gebruiken. Een zeer effectieve wijze, maar niet voor iedereen mogelijk, is het gebruik van een bladblazer. Gebruik echter nooit een metalen hark, want hiermee kan je de vezels van het kunstgras enorm beschadigen. Met alle gevolgen van dien.

Verwijder bladeren en takken

Voorkom onkruid

Als het kunstgras op de juiste manier is aangelegd zal er in principe geen onkruid tussen het kunstgras groeien. Het is echter mogelijk dat enkele zaadjes van bomen en planten tussen het gras terecht zijn gekomen, waardoor er plotseling toch nog wat onkruid ontstaat. Dit is echter niet wenselijk, want hiermee wordt niet alleen de uitstraling van het kunstgras beïnvloed. Ook de vezels van het gras kunnen beschadigd raken. Gelukkig kan je de meeste onkruid eenvoudig met de hand verwijderen.

Soms zien we ook dat er onkruid bij de randen van het kunstgras groeit. Dit komt dan voornamelijk omdat het worteldoek enkel onder het veldje zelf gelegd is. Daarom is het verstandig om het doek over een breder stuk uit te spreiden, zodat je hier zo min mogelijk werk aan zult hebben.

De kans op onkruid in kunstgras is heel klein. Mocht het toch voorkomen is het gelukkig weer eenvoudig op te lossen. Kunstgras mooi houden vergt eigenlijk weinig inspanning. Wel is het belangrijk om vooral met bepaalde seizoenen extra aandacht aan jouw gazon te geven. Zo hou je deze in optimale conditie en verleng je de levensduur.

Geef een reactie