TipsTuin tipsWonen

Kunstgras laten leggen of toch zelf doen?

Kunstgras laten leggen of toch zelf doen?

Een mooi groen gazon in je tuin, dat is de wens van veel mensen. Maar niet veel mensen krijgen het voor elkaar om hun gazon ook zo mooi groen te houden. Dit komt omdat ze hun gazon wel moeten onderhouden en dat is nu juist iets waar veel mensen tegenop zien. In plaats van een gazon van echt gras kun je ook een gazon van kunstgras nemen. Kunstgras blijft altijd groen en vergt nagenoeg geen onderhoud. Alleen moet je kunstgras nu zelf leggen of is het toch beter om kunstgras door een expert te laten leggen?

Zelf leggen van kunstgras

Om zelf kunstgras te leggen heb je niet heel veel ervaring of kennis nodig. Het is ook voor de leek redelijk gemakkelijk zelf te doen. Toch is het handig als je een klein beetje kennis hebt over het leggen van kunstgras. Daarnaast is het leggen van kunstgras ook fysiek een zware klus. Heb je veel last van je rug of je net of ben je al redelijk op leeftijd, dan is het misschien verstandiger om je kunstgras gazon door een expert te laten leggen. Ook zul je over de nodige materialen en gereedschappen moeten beschikken om de klus succesvol af te ronden zonder al teveel moeilijkheden. Vraag ook het nodige advies aan je leverancier over de werkwijze van het leggen van kunstgras. Je kunt ook onderstaande stap voor stap handleiding doornemen, zodat je in ieder geval op de hoogte bent van de basisbeginselen.

• Stap 1: Het begint allemaal met het verwijderen van het oude gazon. Maar niet alleen het gras moet je verwijderen, je moet ook de grond tot ongeveer 5 centimeter diepte afgraven. Vervolgens maak je de grond mooi egaal.
• Stap 2: Over je egaal gemaakt grond stort je nu bestratingszand. Ook deze laag moet je weer mooi egaal maken. Dit is belangrijk, want bobbels blijf je in een kunstgras gazon zien.
• Stap 3: Nu leg je over het hele oppervlak een gronddoek. Het gronddoek wordt gelegd om te voorkomen dat er geen onkruid door het kunstgras groeit en zorgt er tevens voor dat je gazon mooi stabiel op de ondergrond ligt.
• Stap 4: Nu kun je het kunstgras in stroken gaan uitrollen. Zorg ervoor dat tijdens het uitrollen geen plooien ontstaan en dat het gras ook egaal ligt.
• Stap 5: Het is nu een kwestie van het kunstgras bevestigen. Hiervoor zijn speciale haken verkrijgbaar die je in het gronddoek kunt slaan.

Het laten leggen van kunstgras

Je kunt natuurlijk je kunstgras ook door een expert laten leggen. Niet iedereen heeft zin en tijd om zelf kunstgras te leggen. Sommige mensen zijn fysiek ook niet in staat om zelf kunstgras te leggen. Als je je kunstgras laat leggen door experts dan weet je in ieder geval zeker dat je kunstgras gazon professioneel en vakkundig gelegd wordt. De experts zorgen voor een prachtig resultaat en kunnen je ook de nodige adviezen geven over het leggen van kunstgras en het onderhoud ervan.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl/kunstgras-laten-leggen

Geef een reactie