TipsTuin tipsWonen

Kosten terrasoverkapping

Kosten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is vergelijkbaar met een serre. Alleen kan een terrasoverkapping ook vrij staan, op elke locatie in je tuin. Ideaal dus wanneer je binnen naar buiten wilt halen. Maar een terrasoverkapping is niet goedkoop, vooral als je een iets luxere uitvoering wilt. Wat kost een overkapping nu precies? We zetten de prijzen van een aantal terrasoverkapping voor je op een rij.

Wat kost een terrasoverkapping?

Je hebt al een instapmodel terrasoverkapping vanaf € 1.000. Wil je echter wat meer en luxer, dan loopt de prijs van een overkapping al snel op:

Soort terrasoverkapping Gemiddelde kosten terrasoverkapping
Prefab overkapping € 1.000 tot € 3.500
Overkapping op maat € 2.500 tot € 8.500
Luxe terrasoverkapping € 12.500 tot € 17.000

Tip! Omdat de prijzen van terrasoverkappingen flink verschillen per aanbieder, is het slim om meerdere offertes aan te vragen. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt voor je terrasoverkapping.

Kosten prefab terrasoverkapping

De goedkoopste versie van een terrasoverkapping is de prefab terrasoverkapping. Prefab staat voor prefabricage. Een prefab terrasoverkapping wordt in de fabriek gemaakt. De verschillende onderdelen worden vervolgens op locatie heel makkelijk in elkaar gezet. Hierdoor zijn de kosten van de terrasoverkapping laag. Je hebt al een prefab terrasoverkapping vanaf € 1.000.

Let op! Bij een prefab terrasoverkapping heb je vaak de keuze uit maar een paar opties. Je bent dus afhankelijk van de standaard ontwerpen hoe je terrasoverkapping eruit komt te zien.

Kosten terrasoverkapping op maat

De duurdere variant is de terrasoverkapping op maat. Deze wordt helemaal op je wensen aangepast. De afmetingen, het materiaal en eventuele uitbreidingen. In principe is alles mogelijk. Omdat de terrasoverkapping op maat ook ter plekke wordt gebouwd en niet zoals bij de prefab overkapping in de fabriek, is deze uitvoering een stuk duurder, gemiddeld ongeveer € 5.000.

Wat kost een luxe terrasoverkapping?

De duurste terrasoverkapping is de luxe terrasoverkapping. Deze gaat qua look-en-feel veel meer richting een veranda. Veel mensen laten er dan bijvoorbeeld ook een buitenkeuken inzetten of creëren een apart, afgesloten deel als berging. Voor zo’n luxe terrasoverkapping moet je wel flink de beurs trekken. Gemiddeld kost deze uitvoering zo’n € 15.000.

Let op! Naast de verschillende soorten terrasoverkappingen is ook het materiaalsoort van invloed op de kosten. De goedkoopste materialen zijn hout, doek en kunststof terrasoverkappingen. Aluminium, glas en staal zijn wat duurder.  

Kosten terrasoverkapping financieren


Een beetje luxe terrasoverkapping kost dus veel geld. Geld dat niet iedereen zomaar heeft of kan missen. Wil je niet direct al je spaargeld opmaken aan een terrasoverkapping, dan is geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening een optie. Je leent dan in één keer een groter bedrag waarmee je de terrasoverkapping koopt. Dit bedrag betaal je vervolgens tegen een vaste rente en looptijd terug aan de kredietverstrekker.

Tip! Geld lenen voor een terrasoverkapping? Het aanbod van leningen is groot en de rentes verschillen flink per kredietverstrekker. Hierdoor betaal je bij de ene kredietverstrekker makkelijk honderden euro’s per jaar meer dan bij de andere kredietverstrekker. Goed vergelijken raden wij dan ook altijd aan. Dat bespaart je uiteindelijk een hoop geld.

Geef een reactie