TipsWonenWooninspiratie

Koken in de toekomst

koken in de toekomst

Houd je van lekker eten? Uiteraard kunt je naar een van de vele restaurants gaan die ons land rijk is. Maar niets is leuker dan zelf iets lekkers maken. Wanneer je zelf een maaltijd bereidt geeft dat voldoening. Daarbij weet je dan precies wat er in je gerecht zit. Dit is tevens erg handig wanneer je te maken hebt met allergieën of andere dieetwensen. Koken verbindt mensen! Vandaag de dag zitten we veel achter een beeldscherm waardoor onze blik beperkt wordt en gesprekken niet veel verder gaan dan emoticons. Met je vrienden of kinderen in de keuken staan kokkerellen zorgt voor goede gesprekken. Een ander niet onbelangrijk voordeel is dat kinderen gezonder zullen eten. En de jeugd is onze toekomst!

Gas of inductie?

Ons eten bereiden we meestal op het gasfornuis. Het fornuis is een van de meest veelzijdige manieren om te koken. Je kunt grillen, roerbakken of stoven. Om maar een paar bereidingswijzen te noemen. Deze manier van koken is langzaam aan het veranderen. Steeds meer komt het besef dat we geen eindeloze gastoevoer zullen hebben. Inductie is een mooie vervanging voor het gasfornuis. Deze optie bestaat natuurlijk al langer, maar wint steeds meer aan populariteit. Een voordeel aan koken op inductie is dat je veel minder energie verbruikt. Of je pannenset geschikt is om mee te koken op inductie is vaak te zien aan de onderkant van de pan. Daar staat dan een symbool met krullen/lussen. Wanneer pannen een magnetische bodem hebben zijn ze geschikt om mee te koken op inductie. Als er geen symbool op staat is dit dus makkelijk te testen met een magneet.

pannenset fornuis

Keukeninventaris

Een goede pannenset behoort tot de basis van je keukeninventaris. Voor het koken van je groenten, bakken van vis of vlees of het maken van een overheerlijk sausje heb je verschillende pannen nodig. Bij de basis keukeninventaris hoort eveneens een set goede messen! Nog steeds hebben veel huishoudens niet veel meer dan een klein aardappelschilmesje in huis. Hier wordt dan alles mee gedaan. Het snipperen van een uitje gaat echter veel beter met een goed koksmes. En wanneer je veel in de keuken staat zul je merken dat een goed en scherp mes een verademing is. Een eigen aanzetstaal is dan zeer prettig om in huis te hebben. De webshop van Cookinglife die een absolute aanrader is, zij hebben veel handige en leuke gadgets voor in de keuken.

Geef een reactie