InterieurTipsWooninspiratie

Klein budget? Zo haal je toch nog de kerst in huis!

Nog heel even en dan is de gezelligste tijd van het jaar weer aangebroken. De kerstdagen staan altijd in het teken van gezelligheid, veel lekker eten en cadeaus in overvloed. Daarnaast moet het huis leuk versierd worden en worden er nieuwe kerstoutfits aangeschaft. Heel gezellig natuurlijk, maar het kost ook allemaal veel geld. Heb jij de komende maand wat minder te besteden of zoek je simpelweg naar tips om de kerstperiode low-budget door te komen? In dit artikel vertellen we hoe je met een klein budget jouw huis tot een kersthuis kunt omtoveren.

Low-budget kerstcadeau

Tijdens de feestdagen mogen cadeautjes natuurlijk niet ontbreken. Toch kan het best lastig zijn om kerstinkopen te doen als de portemonnee dit jaar niet zo rijkelijk gevuld is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen op kerstinkopen. Dankzij de kerstpakkettenkiezer is het bijvoorbeeld mogelijk om pakketten tegen zeer scherpe tarieven op de kop te tikken. Je stelt ze geheel naar eigen wens samen en bepaalt zelf hoeveel geld je wilt uitgeven. Zo hoef je slechts één groot pakket te geven en zal de cadeauontvanger razend nieuwsgierig zijn naar alle fijne dingen die hierin zitten.

Wij raden ook aan om elk jaar een klein bedrag per maand weg te leggen voor de kerstinkopen. Het klinkt gek om in januari al te beginnen met sparen, maar als je slechts €5,- per maand weglegt, zal je dit in de portemonnee niet merken maar heb je aan het einde van het jaar wel een leuk bedrag om kerstcadeaus voor te kopen.

kerstcadeau goedkoop

Zet kerstmuziek aan

Er is niets beter dan in de kerstsfeer komen door het zingen van nostalgische kerstliedjes. Vrijwel iedereen beschikt over enkele leuke kerstcd’s. Heb je deze niet in huis? Dan is de radio ook al voldoende. Elk jaar weer tovert Skyradio zich om tot ‘Christmas Station’, dat betekent non-stop kerstmuziek vanaf 6 december. Kerst in huis halen is nog nooit zo gemakkelijk of goedkoop geweest!

De boom versieren met een klein budget

Zijn je kerstversieringen echt aan vervanging toe of heb je slechts nog enkele ballen voor een kwart van de boom? De aanschaf van nieuwe kerstversieringen is in de december vaak onbetaalbaar. Hoofdprijzen worden gevraagd voor enkele ballen en slingers. Daar zit je uiteraard niet op te wachten als het budget dit niet toelaat.

kerstboom versieren goedkoop

Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kerstboom low-budget te versieren. Maak bijvoorbeeld zelf leuke hangers van kerstfiguren of maak een boom vol lekkers. Bak een aantal koekjes of maak snoepgoed om de boom mee te versieren. Doe dit echter wel pas één dag voor kerst anders loop je het risico dat de boom al leeg is voordat de kerstdagen van start gaan.

Over low-budget gesproken: er zijn tegenwoordig ook heel veel winkels die voor een klein prijsje kerstversieringen verkopen, denk aan de Action of een Xenos. Zo hul je jouw boom in ware kerstsferen. Het Hollands kerstpakket 2018 staat alvast te pronken onder de boom. Deze kerst wordt onvergetelijk!

Geef een reactie