Wonen

Klaar voor de verbouwing? Let’s go! 

Klaar voor de verbouwing? Let’s go!

Afgelopen week de sleutel ontvangen van jullie nieuwe stulpje en zin om jullie handen uit de mouwen te steken om er een waar paleis van te maken? Het opknappen van een woning lijkt soms meer werk dan dat het hoeft te zijn; een likje verf en bijvoorbeeld nieuw sanitair kopen doen vaak al wonderen! Wil je graag wat inspiratie en tips voor het opknappen van jullie huis voordat jullie er in kunnen trekken? Lees dan snel met ons mee! 

Ga niet te snel van start! 

Wanneer je eindelijk in het huis mag beginnen, is het natuurlijk leuk om zoveel mogelijk op te knappen en te strippen… Je handen jeuken en het enthousiasme groeit; let op! Ga rustig, met pen en papier, na, welke dingen je wil aanpakken en opknappen. Trek met die jeukende handen niet direct al het behang van de muren en laat de plinten ook vooral nog even zitten; soms wil je liever niet weten wat er achter dat stukje behang schuilgaat en is laten zitten eigenlijk ook gewoon prima om het op te knappen.

Verrassing op de muren

Het is te gek hoe kleur een huis een andere uitstraling kan geven. Een likje verf op de muren doet wonderen, zoals we al zeiden. Maar wat als jouw nieuwe badkamer of keuken op dit moment een kleur heeft die je eigenlijk niet zo mooi vindt? In plaats van daar weer overheen te schilderen, kan je in sommige gevallen checken welke kleur de tegeltjes eigenlijk hadden. Zo kan het zo zijn dat jouw keuken nu grijze tegels heeft, maar je deze kleur er zo af kan halen wanneer je de juiste middelen in handen hebt; misschien zitten er wel de mooiste marmeren tegels onder! Dat zou nog eens een leuke surprise zijn! 

Maak het huis eigen

Het lekkere aan een eigen stulpje is het feit dat het ‘jouw’ woning wordt. Samen met je vriend, vriendin, gezin of misschien wel alleen. Wil je een lekker plekje creëren, dan is het aan te raden het huis lekker je eigen te maken! Knap de muren op zoals je dat zelf wil en gebruik de kleuren die je zelf mooi vindt. Bekijk vooral of er ergens in het huis erg typerende dingen te vinden die terugleiden naar de oude eigenaren; wij zouden aanraden deze te transformeren in wat je zelf leuk vindt! Niets is zo stom om na een dagje werken het gevoel te hebben dat je thuis komt in het huis van een ander! 

Geef een reactie