AlgemeenTipsWonen

Kies voor ledverlichting

Verlichting

Ledverlichting wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Ledlampen zijn namelijk geschikt voor elk soort ruimte. Ze kunnen prima functioneren op het kantoor maar ze geven ook een gezellige sfeer in de woonkamer of slaapkamer. Gloei- en halogeenlampen worden dan ook steeds vaker ingeruild voor Ledlampen. Toch zijn vaak nog niet hele huizen of panden alleen met ledverlichting verlicht. Dit gebeurt vaker stapje voor stapje, want de prijs van ledverlichting is flink duurder dan gloei- of halogeenlampen. Maar ledverlichting is op langer termijn goedkoper dan gloei- of halogeenlampen. Hoe zit dat nou precies? Je leest het in deze blog, dus lees snel verder voor het antwoord!

Zijn ledlampen duurzamer dan andere lampen?

Gloeilampen verbruiken tot wel negentig % meer energie dan ledlampen. Waardoor komt dit? Dat komt doordat ledlampen bijna alle energie gebruiken om licht te maken en geen warmte. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen om voor ledverlichting te kiezen, het is namelijk een stuk duurzamer dan andere soort lampen. Wil je graag een stap in de goede richting doen voor het milieu? Vervang dan je oude lampen met ledlampen. Daar doe je al veel goeds mee. Ook is het uiteindelijk goedkoper. Dus kom je zelf voordeliger uit. Dit komt omdat minder energie verbruiken, waardoor de energie kosten ook lager worden en ze gaan langer mee. Dat is winst pakken dus!

Ledlampen hebben een lange levensduur

Als je ledlampen koopt hoef jij je geen zorgen te maken over de tijd dat ze meegaan. Deze lampen gaan namelijk een veel langer mee dan halogeen- en gloeilampen. Zelfs in verhouding met spaarlampen is de levensduur nog steeds veel langer. Andere lampen gaan namelijk sneller kapot, waardoor je vaker weer nieuwe lampen moet kopen. Schrik niet als je een keer tegen de lamp aanbotst, de lichtbron werkt nog steeds prima. Deze lampen maak je namelijk niet zomaar kapot. Dit is nog een voordeel vergeleken met een gloeilamp, als je ertegenaan stoot breekt de gloeidraad vaak.

De keuze is reuze!

Er zijn veel diverse ledlampen. Zo kan je kiezen voor een ledlamp die verschillende kleuren kan geven, maar je kan ook kiezen voor ledpanelen. Het is mogelijk om de panelen te plaatsen in het plafond. Dit geeft een moderne look. Ook neemt weinig ruimte in beslag.

 

 

 

Geef een reactie