Tuin tips

Je tuin inrichten met een klein budget

tuin inrichten met een minder budget

Mindere economische tijden hoeven niet per se te leiden tot een onverzorgde tuin, maar het is vaak wel een gevolg. Maar, een dosis creativiteit doet wonderen. We geven je wat tips waar je op kunt letten.

In voorgaande jaren deed men vaak gemakzuchtig over de tuin. Voor de inrichting hiervan werd geregeld een dure architect ingehuurd en voor het aanleggen daarvan werd ook een heel team ingeschakeld. In tijden dat het economisch gezien allemaal wat minder gaat, is de architect de eerste die wegvalt. Überhaupt krijgt de tuin wat minder aandacht dan in betere economische tijden. Dit hoeft niet per se te leiden tot een onverzorgde tuin.

Plan van aanpak

Belangrijk is om een soort “plan van aanpak” te hebben. Waar ga ik beginnen? Wat moet er allemaal gebeuren? Deze vragen moeten invulling krijgen alvorens je van start gaat. Zo houd je het overzicht. Er zijn namelijk zoveel leuke dingen voor in de tuin dat het moeilijk is een bepaalde stijl aan te houden. KARWEI tuininspiratie kan jou helpen bij het vinden van jouw stijl. Bedenk dus vooraf: wil ik een betegelde tuin, een tuin met gras of deels gras en steen. Wil ik een vijver, bloemen, bomen enzovoort. Om niet helemaal in de war te raken is het slim om wat opties uit te sluiten voordat je je zoektocht begint. Dit geeft meer rust en geeft voor jezelf een beter beeld. Maak ook schetsen van de inrichting van je tuin. Hoe komt alles te staan, waar en hoe groot.

De inrichting

Op het moment dat je hier voor jezelf invulling aan gegeven hebt, kun je aan de slag met stap twee; de inrichting. Waarschijnlijk zullen tuinmeubels hierbij niet ontbreken. Deze zullen niet alleen comfortabel moeten zijn, maar ook mooi en tevens naar de zin van andere familieleden. Het is dan ook belangrijk om hierover van te voren te discussiëren. Wat wil iedereen en wat vindt iedereen mooi? Na de aanschaf van de tuinmeubels kan er rekening worden gehouden met de verdere tuinonderdelen zoals bloemen, planten en kaarsen. Een handige tip is het matchen van kleuren. Kies een rustige kleur uit voor je tuinmeubel. Dit creëert rust en nodigt uit om te zitten. Als je van kleur houdt kun je de kussentjes altijd nog in een felle kleur kopen die weer matchen met de kaarsen.

Drie tips voor een fantastische tuin met een klein budget

1.Analyseer de ruimte en de wensen! Wat wil ik zelf is belangrijk, maar het is wellicht nog belangrijker wat de rest van het gezin wil. Zorg dat je het hier met zijn allen over eens wordt. Ga daarna aan de slag met een tekening. Deel de ruimte in. Ga daarna bedenken wat je erin wilt en vooral wat niet!

2.Zorg voor een “social spot”. Een tuin is een heerlijke plaats om gezellig met elkaar te ”socializen”. Helemaal in de zomer is het heerlijk om een drankje te doen in de tuin, te barbecueën en ga zo maar door. Vaak is een “social spot” een terras. Zorg ervoor dat je hier rust creëert. Ga voor een rustige kleur met gekleurde zitkussentjes die matchen met je kaarsen. Ook belangrijk is privacy. Heel erg leuk als je buren gezellig zijn, maar een beschutte plek voor rust is noodzaak. Zorg dus voor een goede schutting waarmee jij je fijn voelt. Het is tenslotte jouw stuk tuin. Als deze plek naar voldoening is ingericht, heb je de belangrijkste plek in de tuin al klaar.

3.Zorg voor ritme! Na diverse onderzoeken is gebleken dat men zich beter kan ontspannen in een rustige tuin. Herhaal dan ook zoveel mogelijk dezelfde dingen. Kies bijvoorbeeld voor één kleur grind en plaats dit op verschillende plekken. Kies voor comfortabele tuinmeubelen die lekker zitten. Kies voor een kleur kussen die je weer aanpast aan de kleur kaarsen. Rust is belangrijk en nodigt uit om vaker buiten te zitten.

Wanneer je je aan deze drie punten houdt, zul je ongetwijfeld een prettige tuin krijgen. Succes!

 

Geef een reactie