TipsWonen

Is jouw trap toe aan een make-over?

Is jouw trap toe aan een make-over

In 2020 gingen we massaal aan de slag met het verbouwen of verbeteren van ons huis. Omdat we steeds vaker thuis waren viel plotseling op welke verbeteringen ons huis nodig had. Maar heb je wel eens aan je trap gedacht? Die wordt namelijk vaak vergeten, terwijl dat eigenlijk gek is. Een trap is een belangrijk en opvallend onderdeel van je interieur. Hij verbindt de verdiepingen van je huis met elkaar en is vaak het eerste wat je ziet wanneer je door de voordeur naar binnen komt. In sommige huizen staat de trap zelfs in de woonkamer, waardoor hij nog meer in het oog springt. Zonde om daar niets mee te doen, vindt traprenovatie-expert Stairz. Met een traprenovatie maak je van jouw trap een echte blikvanger.

Traprenovatie

Bij het renoveren van een trap worden er vaak overzettreden op de oude traptreden gezet. Dit maakt je trap een stuk veiliger en stiller, zodat je er weer jaren mee voort kunt. Versleten traptreden brengen  een risico met zich mee omdat je er makkelijker over uitglijdt. Ook accessoires als LED-verlichting onder de treden kunnen de trap veiliger maken. Verlichting is niet alleen mooi, maar zorgt ervoor dat je de treden ook na zonsondergang nog goed kunt zien. Daardoor maak je minder snel een gevaarlijke misstap.

Met overzettreden geef je je trap een nieuw uiterlijk dat perfect past bij je interieur. Stairz biedt een ruime keuze aan materialen en designs waarmee je jouw trap er als nieuw uit kunt laten zien.

Ben je benieuwd wat zo’n traprenovatie kost? Een specialist in traprenovatie zoals Stairz brengt dat vrijblijvend voor je in kaart. Een trap renoveren is maatwerk, dus eerst komt een expert van Stairz bij je langs om jouw trap te bekijken. Naar aanleiding van dat bezoek geeft Stairz een advies op maat, waarbij ook jouw wensen worden besproken. Door hun ervaring komen de traprenovatie-experts van Stairz vaak met ideeën en oplossingen waar je zelf nooit aan zou denken. Daarna bespreken ze de eerlijke traprenovatie prijs. Zo heb je van tevoren een helder beeld van de kosten die bij een traprenovatie komen kijken.

Eindeloze mogelijkheden

Elke soort trap kan gerenoveerd worden. Heb je een open trap, maar wil je liever een dichte? Bij de renovatie kunnen er stootborden tussen de treden worden geplaatst om de trap dicht te maken. Dit biedt ook de mogelijkheid een opbergkast onder de trap te creëren. Ook is een dichte trap veiliger dan een open trap door de stootborden, die ervoor zorgen dat je voet niet snel te ver doorschiet.

Natuurlijk heeft een open trap ook zo zijn voordelen. Een trap zonder stootborden laat namelijk veel licht binnen en geeft een gevoel van ruimte omdat je tussen de treden door kan kijken. Wanneer de trap in de woonkamer staat wordt vaak gekozen voor een open trap.

Welke soort trap het beste bij jou past is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt in je huis. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van Stairz voor een vrijblijvend en eerlijk advies.

 

 

 

Geef een reactie