TipsWonen

Is jouw dak veilig genoeg tegen inbraak?

Is jouw dak veilig genoeg tegen inbraak

De afgelopen jaren valt in de media regelmatig te lezen dat inbrekers hun slag slaan via het dak. Ze komen dus niet binnen via een raam of door de deur te forceren, maar eenvoudigweg door een kwetsbaar dakdeel open te breken en op die manier in de woning te komen. Deze inbraakmethode wordt met name toegepast bij bedrijven – zoals supermarkten, winkels en garages -, maar komt ook steeds vaker voor bij particulieren. Vooral als mensen een tijdje op vakantie zijn, kiezen inbrekers voor toegang tot de woning via het dak. De dieven hebben dan namelijk voldoende tijd om het dak voorzichtig en vakkundig te verwijderen.

Zorg voor een veiliger dak

Hoe verklein je de kans dat inbrekers via het dak je huis binnendringen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Hieronder hebben we vier interessante tips op een rijtje gezet.

1.  Laat een check uitvoeren door een specialist

De belangrijkste tip is om een goede dakdekker in te schakelen die jouw dak controleert op zwakke plekken. Hij kan kijken of er reparatie nodig zijn en zo ja, welke precies.

2.  Maak het ze niet te makkelijk

Vaak laten mensen onbewust afvalcontainer, pallets, tuinmeubilair of ladders tegen of dicht bij de gevel staan. Zorg dat je deze spullen weghaalt als je op vakantie gaat of even van huis bent. Zo maak je het inbrekers een stuk moeilijker om het dak te bereiken.

3.  Zorg voor digitaal toezicht

Een van de meest effectieve manieren van huisbeveiliging is het plaatsen van goede beveiligingscamera’s. Zorg dat je met een goede camera scherpe beelden maakt als je van huis bent. En hang bij de voordeur en achterdeur een duidelijk waarschuwingsbordje of -stickers dat er in en rond jouw huis cameratoezicht is. Dit duidelijke signaal alleen al schrikt menige inbreker af!

4.  Verlichting schrikt af

Kies voor automatische verlichting in en rondom het huis. Inbrekers opereren uiteraard vooral in het donker. Dus kies voor goede verlichting rond het huis, ook bij de dakgoot, die op een bepaalde tijd automatisch aanspringt. Vrijwel elke inbreker loopt een deurtje verder als hij een duidelijk verlichte woning ziet.

5.  Sluit alle ramen

Zorg dat alle ramen, vooral ook de dakramen, gesloten zijn als je vertrekt. Veel dieven proberen op deze manier binnen te komen. Je kunt dakramen nog extra beveiligen door er een opzetslot of anders een veiligheidsketting op te plaatsen.

Succes met deze veiligheidstips en alvast een fijne, zorgeloze en inbraakvrije tijd toegewenst!

Geef een reactie