TipsWonen

Is het met de huidige huizenmarkt nog slim om naar Amsterdam te verhuizen?

Is het met de huidige huizenmarkt nog slim om naar Amsterdam te verhuizen?

Wonen in Amsterdam is iets waar veel Nederlanders van dromen. Ook veel mensen uit het buitenland overigens, want Amsterdam is een geweldige stad waar je je nooit zal vervelen. Of het nu gaat om een studentenkamer of een huis aan een van de grachten, wonen in Amsterdam is voor veel mensen een diepe wens. Maar is het met de huidige huizenmarkt nog wel zo slim om naar Amsterdam te verhuizen? En hoe kun je hier dan het best op inspelen wanneer je besluit om dit alsnog te doen? Laten we ons er even in verdiepen.

Wat voor type woning zoek je en waar in Amsterdam wil je je vestigen?

Het is belangrijk om eerst goed te bedenken naar wat voor soort woning je op zoek bent in Amsterdam. Ga je voor een studentenflat, een huurwoning, een vrijstaand huis of een appartement? En waar in Amsterdam zie jij jezelf de komende periode dan precies wonen? De huizenmarkt in Amsterdam is de laatste jaren flink oververhit geweest en dat heeft ertoe geleid dat wonen in Amsterdam overgewaardeerd werd en daar zijn de huizenprijzen ook naar. Er werden haast onrealistische prijzen gevraagd. Gelukkig stijgen de prijzen momenteel weer minder hard en beginnen de verkopen te stabiliseren.

Weet waar je voor betaalt

Natuurlijk is het zo dat je in het centrum van Amsterdam het meest moet betalen voor een woning, zelfs als die woning maar een paar vierkante meter groot is. Zorg er dan ook voor dat je de woningmarkt van de hele gemeente van Amsterdam onder de loep neemt. Zo kun je ontdekken wat het best bij jou en je voorkeuren past en vervolgens kun je aan de hand daarvan een bezichtiging (of meerdere) plannen. 

Houd in je achterhoofd dat het natuurlijk ook mogelijk is om buiten Amsterdam te gaan wonen in een van de omliggende steden en dorpen. Gezien het openbaar vervoer vanuit de meeste bestemmingen goed geregeld is, is het relatief eenvoudig om zo in het centrum van Amsterdam te zijn. Richting het noorden ben je vanuit Amsterdam Sloterdijk al met 20 minuten in Purmerend. En gelukkig kun je in Purmerend veel nieuwbouwwoningen vinden voor een betaalbaardere prijs dan direct in Amsterdam.Weet waar je voor betaalt

Richting het westen van de stad Amsterdam kom je plaatsen tegen als IJmuiden, Haarlem, Heemstede en Hoofddorp. Met slechts 10 tot 20 minuten ben je al in een van deze plaatsen vanaf Amsterdam. Kijk daarom ook een van de woningen in deze plaatsen, zoals deze nieuwbouwwoningen in Heemstede

Afhankelijk van wat je te besteden hebt en wat de hoogte van de hypotheek is die je bij de bank kunt afsluiten, kun je beslissen waar jij jezelf als toekomstige inwoner van Amsterdam of de omgeving precies ziet wonen.

De voordelen van wonen in Amsterdam

Ben je er eenmaal gesetteld, dan is Amsterdam natuurlijk een geweldige stad om te wonen. Je woont er heerlijk centraal, waardoor je haast geen kosten kwijt bent aan vervoer. Je kunt het meeste namelijk gewoon op de fiets doen. Moet je wel wat verder reizen of regent het? Dan kun je gebruikmaken van tal van openbaarvervoersmogelijkheden. Daarnaast hoef je je er nooit te vervelen, want Amsterdam is een stad die nooit slaapt. Of je nu naar de bioscoop gaat, wilt winkelen, een museum wilt bezoeken of uit wilt gaan, het kan er allemaal.

 

Geef een reactie