TipsWonen

Is Essent een goede energieleverancier?

essent goede leverancier

Na het lezen van diverse artikelen over het overstappen naar een andere energiemaatschappij, heb je de knoop eindelijk doorgehakt. De overstap zal plaatsvinden, dat is zeker. Wat niet zeker is, is bij welke energiemaatschappij je nu een contract gaat afsluiten. Essent is een zeer bekende energieleverancier in Nederland. Jaarlijks sluiten miljoenen mensen een contract af. Zegt dit iets over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van dit bedrijf? Niet per se. Uiteraard kunnen we wel stellen dat ze hun naamsbekendheid verdiend hebben de afgelopen jaren. Maar hoe weet je zeker of Essent de beste energieleverancier voor jou is?

Ervaringen

De keuze in energieleveranciers is tegenwoordig zeer groot. We zien niet alleen bekende namen, maar ook bedrijven waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Zegt naamsbekendheid iets over het bedrijf? Dat is niet altijd met zekerheid te zeggen. Iedere energiemaatschappij maakt in principe gebruik van dezelfde stroom. Of je nu bij Essent of een onbekende energiemaatschappij zit, de stroom uit jouw stopcontact blijft hetzelfde. Het verschil is te vinden in de duurzaamheid van het energieproduct, het klantencontact, de kwaliteit en de prijs van een energieleverancier. Toch kunnen veel van deze verschillen alleen ondervonden worden als je daadwerkelijk een contract hebt afgesloten. Hoe los je dit dan op?

Door energie ervaringen van Essent te lezen, kun je veel te weten komen over het bedrijf. Je leest bijvoorbeeld over problemen waar consumenten mee te maken krijgen en hoe deze zijn opgelost. Het oplossingsgerichte karakter van de energiemaatschappij kan zo goed beoordeeld worden, daarnaast zegt het veel over de klantvriendelijkheid. Ervaringen lezen is altijd de eerste stap als je een beter beeld van een energiemaatschappij wilt krijgen.

energie ervaringen Essent

Bekijk de website

Natuurlijk vertelt de website van Essent ook veel over hun diensten en werkwijze. Hou wel in je achterhoofd dat een website vaak niet veel zegt over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Iedere energiemaatschappij zal pronken met lage prijzen en klantvriendelijkheid. Dat zegt niet meteen iets over de realiteit. Wel kun je meer informatie verzamelen over het energieproduct, de mogelijkheid om groene energie te gebruiken en de daarbij horende prijzen. Vaak geven energiemaatschappijen ook enkele tips om te besparen op de energierekening. Maak hier dan ook gretig gebruik van. Zo kun je de energierekening, zelfs al zou je de overstap niet maken, toch nog drastisch verlagen.

Contact


Twijfel je nog steeds om over te stappen naar Essent? Neem dan gerust telefonisch contact met ze op. Door contact te leggen krijg je direct een idee van de klantvriendelijkheid van het bedrijf. Zo kun je zelf ervaren hoe er gesproken wordt met de consument en hoe kundig het personeel is. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Hierdoor geniet je van meer informatie om een definitieve beslissing te maken.

Tip: sluit nooit direct een nieuw energiecontract af. Leg rustig aan de telefoon uit dat je er eerst nog over wilt denken. Overhaaste beslissingen zijn zelden goed.

Geef een reactie