Wonen

Is een goede hypotheekadviseur écht nodig?

hypotheekadviseur

Heb je echt een hypotheekadviseur nodig bij het afsluiten van een hypotheek? Tegenwoordig is er immers veel online mogelijk. De meeste mensen zijn op dit moment heel goed zelf in staat om een hypotheek te regelen. Waarom zou je dan extra geld uitgeven aan hypotheekadvies Deventer?

Voorheen werden alle hypotheek afgesloten in combinatie met een passend hypotheekadvies. Op dat moment waren de kosten voor een hypotheekadvies ook nog gratis. Dit werd meestal betaald door de bank die de hypotheek afsloot. Sinds 2013 is hier echter verandering in gekomen. Door een zogenaamde provisieverbod, worden adviseurs niet meer ‘beloond’ door de bank voor hun verrichtingen. Hierdoor moeten klanten het geld direct aan de hypotheekadviseur betalen. Dit maakt ook dat minder mensen voor een hypotheekadvies kiezen. Is een hypotheekadviseur inschakelen dan nog wel zo rendabel?

Een hypotheekadviseur helpt je bij het maken van de juiste keuze

De wereld van hypotheken is ontzettend complex. Het is zeker niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Je moet met enorm veel verschillende aspecten rekening houden. Bovendien zullen alle banken hun aanbiedingen aanprijzen en vertellen dat dit de goedkoopste deal is. In de realiteit blijkt dit echter niet altijd zo te zijn. Wanneer je weinig verstand hebt van hypotheken is het dan ook verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Het grootste voordeel van het provisieverbod is dat de meeste hypotheekadviseurs nu veel objectiever hun werk kunnen doen. Zij zijn niet meer afhankelijk van de eisen van de bank en kunnen zo een onafhankelijk advies bieden. Dat is goed nieuws voor jou, want zo weet je zeker dat je de goedkoopste deal sluit. De hypotheekadviseur heeft er immers niks aan om jou minder interessante deal voor te schotelen.

De adviseur vergelijkt de aanbiedingen en leest de kleine lettertjes. Hypotheken die op het eerste gezicht zeer voordelig lijken, kunnen zij beter onderzoeken. Hierdoor weet je zeker of een deal niet te mooi om waar te zijn is.Een hypotheekadviseur helpt je bij het maken van de juiste keuze

Langdurige verbintenis

Denk niet te licht over het afsluiten van een hypotheek. Je gaat een langdurige verbintenis aan. De komende jaren zit je vast aan maandelijkse kosten. Het is dan ook verstandig om voor het beste contract te kiezen. Een contract die uiteindelijk minder gunstig uit lijkt te vallen, heeft op de lange termijn natuurlijk veel effect op jouw financiële situatie. Professionele hulp is daarbij noodzakelijk.

Staar je niet blind op de kosten

Veel mensen hopen te besparen door een hypotheek zelf te regelen. Wij adviseren echter om je niet blind te staren op de mogelijke kosten. Een hypotheekadvies kost geld, dat klopt. Bedenk echter wel dat betere voorwaarden en een lagere hypotheekrente op de lange termijn juist veel meer geld opleveren. De kosten voor een onafhankelijk hypotheekadvies haal je er dan ook al snel uit. Een goed advies kost geld, maar op de lange termijn kan je hier juist enorm veel geld mee besparen.

Wist je dat de advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek ook nog eens fiscaal aftrekbaar zijn? Hierdoor is het voor veel potentiële kopers nog interessanter om toch een professional in te schakelen.

Geef een reactie