InterieurWonenWooninspiratie

Mix & match: dit zijn dé interieuritems die je goed kunt combineren

Het inrichten van een woning heeft alles te maken met combineren. Soms kan dat echter een lastig klusje zijn. Welke interieuritems kun je nu goed combineren? Moet een interieur nu echt helemaal zijn zoals je die in de boekjes ziet?

Persoonlijk is het mooist

Tijd voor een make-over van je woonkamer? Het gaat er niet altijd om dat je een perfect plaatje creëert. Het kan juist heel erg mooi zijn wanneer je persoonlijke dingen neerzet en die combineert met je nieuwe strakke meubels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een open kastje met een aantal fotolijstjes? Of misschien is het leuk om een plank te maken waar jouw favoriete boeken op staan?

maker over woonkamer

Combineer oud met nieuw

Juist contrasten doen het vaak heel erg goed in een interieur. Plaats bijvoorbeeld eens een oude spiegel op een nieuwe kast, je zal zien dat dit zeker indruk maakt. Het geeft doorgaans een heel verrassend effect. Krijg je wel eens een bos bloemen, dan kun je er ook voor kiezen om een aantal bloemen daaruit te drogen en die te gebruiken als decoratie.

Vloerkleden en tapijt

Vloerkleden kunnen voor een mooi accent in je interieur zorgen. Het staat vast erg warm, maar je moet wel weten te combineren. Vaak doen vloerkleden het heel goed in combinatie met houten meubels. Dit materiaal heeft een heel natuurlijke look die tijdloos aandoet. Met vloerkleden zorg je voor een heel stijlvol geheel. Natuurlijk kun je ook voor tapijt kiezen. Denk er dan echter wel aan dat dit wat meer onderhoud kost en dat het de volledige ruimte beïnvloedt. Een vloerkleed staat eerder speels.

vloerkleden

Verschillende soorten kussens

Heb jij je bank al voorzien van kussens? Het is bij de keuze van kussens heel belangrijk om naar de kleur te kijken. Die hoeft helemaal niet altijd bijpassend te zijn. Het kan ook juist een goed idee zijn om voor contrasterende kleuren te kiezen. Overigens is het ook leuk om een paar kussens op de grond te plaatsen.

Denk aan de wanden

Heb jij al je wanden in dezelfde kleur gesausd? Misschien wordt het tijd om dat eens anders te doen. Ook met de verf op de muren kun je namelijk heel mooi mixen en matchen. Als je één wand in een andere kleur doet dan de andere wanden, kan dat een ruimte een heel ander aanzicht geven. Dat is niet alleen mooi in een persoonlijk, maar ook in een zakelijk interieur.

Geef je plafond extra aandacht

Natuurlijk, we kijken niet de hele dag naar boven, maar het plafond kan zeker veel doen met een ruimte. Kies bijvoorbeeld eens voor decorerende elementen die je op het plafond kan aanbrengen. Dit zorgt meteen voor een klassieke uitstraling. Ook kun je voor banden kiezen aan de bovenzijde van de wanden, waardoor je plafond meer naar voren komt. En een plafond hoeft echt niet altijd wit te zijn. Probeer maar eens wat mooie tinten uit. Kijk wel uit dat de ruimte hier niet te donker door wordt.

Geef een reactie