InterieurTuin tipsWooninspiratie

Het inrichten van je balkon

inrichten balkon

Niet iedereen heeft een hele grote tuin maar een balkon, en die zijn vaak wat kleiner. De inrichting hiervan kan dan nog best lastig zijn. Met de juiste tips en trucs kan je er toch voor zorgen dat je balkon er erg gezellig en knus uit komt te zien. Aan het einde van dit artikel zal jij boordevol ideeën zitten.

De tuinset

Voor een hele grote tuinset is vaak geen ruimte op een balkon. Een tuinbank is daarom wel een betere oplossing. Deze is vaak beschikbaar in een kleinere maat. Ik raad je hierbij wel aan om er eentje aan te schaffen die alle seizoenen buiten kan blijven staan. Het is ook een idee om wat pallets aan te schaffen en daar wat kussens op te leggen. Dan hoef je alleen nog maar een leuke stoel te kopen en je balkonnetje is af.

Wil jij toch graag een tuinset kopen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Deze zijn vaak ook verkrijgbaar in kleinere maten waardoor je hem toch nog kwijt kan op je balkon. Dit zal dan vaak maar voor 2 personen zijn maar dat is wel genoeg voor jou en je vriend.

Accessoires

Bloemetjes op een balkon is vaak lastig maar ook daar is natuurlijk een oplossing voor. Koop plantenbakken die je op de balkonrails kan plaatsen. Dit scheelt heel veel ruimte en maakt het toch gezellig. Ook ziet dit er heel gezellig uit vanuit buiten.

De aankleding van je balkon kan vaak een moeilijke opgaven zijn. Je wilt het toch een leuke uitstraling geven maar niet te vol proppen, en dat is toch best lastig. Een leuk idee voor aan de balkonrails zijn lampionnen. Deze geven gelijk een zomers gevoel. Perfect dus voor lange zomeravonden met een goed glas wijn op het balkon.

Is jouw balkon niet onder een ander huis, dan zou je ook altijd een leuke parasol neer kunnen zetten die helemaal aansluit bij jouw stijl.

Zomerkleuren

Om je balkon één uitstraling te geven, is het van belang dat je niet 100 kleuren gebruikt. Kies dus kleuren uit die jij mooi vindt. Weet jij niet echt precies wat je wilt? Ga dan voor de zomerkleuren. Dit zijn voornamelijk witte en zacht pastelachtige kleuren. Daarnaast zijn felle kleuren ook helemaal in. Denk hierbij aan fel oranje, geel, roze en ga zo maar door.

Met de bovenstaande tips maak jij jouw balkon helemaal ready voor heel veel leuke avonden. Krijg jij ook helemaal zin om nieuwe balkon accessoires te gaan shoppen?

Geef een reactie