InterieurTipsWooninspiratie

Indirecte led verlichting? Zo creëer je sfeer

Indirecte led verlichting Zo creëer je sfeer

Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien in een chic hotel of mooi restaurant: indirecte led verlichting. Vaak worden in deze gevallen led strips achter een spiegel, onder een rand of langs een verlaagd plafond geplaatst voor een mooie gloed. Indirecte verlichting betekent dus eigenlijk dat je niet direct in de lichtbron kijkt en dat het licht gebroken wordt door een ander oppervlak. Het oppervlak waar het licht op valt zorgt voor een subtiele en rustige verdeling van het licht. Dit is dé manier om sfeer toe te voegen aan je huis. Want, wat je in chique hotels en restaurants ziet, kun je net zo goed thuis creëren! 

In de keuken 

De keuken is een hele geschikte plek voor indirect licht. Zo kun je bijvoorbeeld led verlichting plaatsen onder je bovenste keukenkastjes. Dit zorgt voor een mooie gloed op je spatwand. Je kijkt niet direct in de lichtbron maar krijgt wel voldoende licht op je werkblad om goed te kunnen koken. Dit is de ideale manier om zowel sfeer als een praktische ruimte te creëren. 

Ook onder de rand van een bar of onder de onderste keukenkastjes kan een led strip een mooi effect geven. Het voordeel van led verlichting is bovendien dat de warmte en sterkte van het licht vaak naar wens aan te passen zijn. De meeste led lampen zijn namelijk dimbaar en sommige led strips kunnen zelfs met een afstandsbediening worden bediend om van kleur en warmte te veranderen.

In de badkamer 

Ook de badkamer is een goede plek om indirecte verlichting toe te passen. Door led verlichting achter de spiegel te plaatsen, zorg je voor een mooie weerkaatsing op de wand. Hierdoor komt je spiegel nog beter tot z’n recht. Ook onder je badkamermeubel kan indirect licht voor een mooi effect zorgen. Hiermee zorg je namelijk voor extra diepte. Zeker de combinatie hout en warm licht is erg mooi!

In de woonkamer

In grotere ruimtes zoals de woonkamer kan indirect licht zorgen voor wat gezelligheid. Deze ruimtes zijn soms moeilijk in de delen en sfeer en gezelligheid bereiken is dan ook niet altijd even makkelijk. In dit soort situaties kan indirect licht uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan een kastenwand waarbij de bovenrand voorzien is van een lichtbron. Dit licht valt op het plafond en zorgt voor een mooie en natuurlijke verdeling van het licht. 

Ook kun je bij je tv-meubel of vensterbank werken met indirecte verlichting. Deze meubelstukken en delen van je woonkamer zijn doorgaans niet de blikvangers. Maar dit kunnen ze wel degelijk worden! 

Ook indirecte led verlichting bij jou thuis? 

Heb je ideeën opgedaan en wil je ze in de praktijk brengen? Leef je uit met led verlichting en maak van jouw interieur een chic en sfeervol geheel. 

Geef een reactie