InterieurTipsWonen

In een handomdraai een gezellige woonkamer

In een handomdraai een gezellige woonkamer

Natuurlijk, een gezellige woonkamer willen we allemaal wel. Kussentjes, een mooie kleur, spullen die bij elkaar passen en de juiste verlichting, het zijn allemaal dingen die er voor kunnen zorgen dat het fijn thuiskomen is in je woonkamer. Want zeg nou zelf, als je terugkomt van werk, dan wil je toch thuiskomen in een ruimte waar je even lekker kunt ontladen? Dat je eventjes weer zen kan worden, met allemaal mooie en persoonlijke spulletjes om je heen, zodat je de volgende werkdag weer fris en fruitig op kantoor kan verschijnen? Maar zo makkelijk is dat nog niet, om een ruimte zoals je woonkamer gezellig te maken. Maar met de spullen van het merk Yumeko zal je zien dat zelfs jij het kan.

Yumeko

Maar we horen je het al afvragen: wat is Yumeko dan precies? Yumeko is een merk dat verschillende spulletje voor in huis verkoopt, van beddengoed, kussens, bedden, matrassen, washandjes, handdoeken, douchelakens, badlakens, gastendoekjes, badmatten tot aan dekens, sloffen, badjassen, kruiken, slaapmaskers en zelfs bedsokken. Met dit laatste artikel heb je nooit meer koude voeten en zie je er tevens nog een beetje fatsoenlijk uit in bed voor je partner. Maar terug naar je woning. Door deze een beetje op te leuken met bijvoorbeeld een mooi kleed, gemaakt van luxe merino wol, til je de ruimte in een handomdraai een paar treetjes omhoog op de ladder der gezelligheid en elegantie. Of leg een aantal luxe handdoeken in je badkamer en zorgt direct voor meer sfeer en stijl. Zo makkelijk is dat dus.

Yumeko

Een ruimte gezellig maken

Want of je nu je woonkamer, studeerruimte, badkamer of slaapkamer gezelliger wilt maken, het gaat allemaal allemaal om de details. Het hoeft allemaal ook helemaal niet lastig te zijn. Je moet gewoon op een aantal zaken letten. Als je dat doet, komt het allemaal wel goed.

  1. Leg bijvoorbeeld een aantal accessoires in de ruimte, bijvoorbeeld dus een mooi kleed op de bank van het merk Yumeko, een aantal lekkere kussentjes, een rond vloerkleed en zorg voor een aantal groene planten. Hiermee geef je de ruimte direct een boost en het is tegelijkertijd goed voor de zuivering van de lucht. Win-win, dus.
  2. Een andere manier om een ruimte gezelliger te maken, is door je spullen te laten zien door middel van open kasten. Dit geeft de kamer een stuk meer persoonlijkheid. Hang bijvoorbeeld ook wat kunst of (zelfgemaakte) foto’s aan de muur om deze persoonlijkheid in de ruimte nog eens extra te benadrukken.
  3. Verlichting is ook zeer belangrijk om sfeer te krijgen. Let hierbij goed op de lichttemperatuur van het lampje, de sterkte van het licht en de vorm en stijl van de armatuur. Je kan bijvoorbeeld op een aantal plekken wat fellere, meer functionele verlichting plaatsen, om dingen goed te kunnen zien en op andere plekken kiezen voor sfeerverlichting die schijnt in een meer warm witte kleur.
  4. Let ook zeker op de vorm van de objecten in de ruimte. Dit klinkt misschien gek, maar als je alleen maar rechthoekige objecten neerzet, zoals een rechte kast, eettafel en bank, dan oogt dit al snel stijf en weinig gezellig. De adem wordt op deze manier figuurlijk uit de ruimte gehaald. Combineer deze objecten dus zeker met ronde vormen, zoals ronde vazen, kleden, een poef voor de voeten et cetera. Dit breekt de ruimte en zorgt voor een meer gebalanceerd geheel en meer gezelligheid.

Kortom, er zijn genoeg manieren om een (woon)kamer snel en eenvoudig een stuk gezelliger te maken. Houd je aan de bovenstaande richtlijnen en neem een kijkje in de collectie van spullen van Yumeko en het komt vast allemaal goed.

Geef een reactie