TipsWonen

Ideeën voor de leukste housewarming

Ideeën voor de leukste housewarming

Wanneer je in bent getrokken in je nieuwe droomhuis, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten zien! Veel mensen organiseren een housewarming om hun nieuwe woning te laten zien aan vrienden, familie en nieuwe buren. Maar hoe organiseer je zo’n feestje zonder enige stress? Wij geven je een aantal handige tips!

Wacht nog enkele weken

Het kan verleidelijk zijn om iedereen gelijk uit te nodigen wanneer je bent in getrokken. Echter is het slim om te wachten tot je huis in goede staat is. Wacht dan ook tot de meeste dozen zijn uitgepakt en de meubels aanwezig zijn. Dit kan een tijdje duren maar geen enkel probleem. Die housewarming kan wel even op zich laten wachten! Neem vooral de tijd om rustig je huis in te richten.

Gebruik e-mail voor de uitnodigingen

Tegenwoordig is het niet meer nodig om veel tijd te besteden aan mooie uitnodigingen die via de post worden verzonden. Een e-mail is sneller en makkelijker te maken. Daarnaast is het helemaal gratis. Vraag je gasten om te laten weten of ze aanwezig zullen zijn. Zo kan je een goede inschatting maken van de benodigde drankjes en hapjes.

Pas niet iedereen in je huis?

Misschien wil je wel zoveel mensen uitnodigen dat ze allemaal niet in je huis passen. Dan kan een mooi alternatief zijn om een open huis te organiseren. Spreek af met je gasten dat ze tijdens bepaalde tijdstippen binnen kunnen komen wandelen en laat er enkele uren speling in zitten. Zo komt niet iedereen op hetzelfde tijdstip en kan je het aantal gasten makkelijker aan.

Nodig je nieuwe buren uit

Wat is een betere manier om je nieuwe buren te leren kennen dan ze uit te nodigen voor je housewarming? Ook al ken je jouw buren nog niet, het is erg leuk om ze toch uit te nodigen. Zo leer je ze gelijk kennen en hebben ze vaak minder problemen met eventueel geluidsoverlast.

Maak een ‘verlanglijstje’

Verlanglijstjes zijn niet alleen handig voor Sinterklaas. Vaak nemen gasten cadeau’s mee bij een housewarming. Ze vinden het leuk om wat te geven bij een nieuw huis. Maak daarom een lijstje met cadeautjes die je leuk zou vinden. Zo kan men inspiratie opdoen en voorkom je dat je gasten dezelfde cadeau’s geven. De cadeautjes die je niet krijgt maar wel op het lijstje stonden kun je gebruiken als inspiratie om zelf te gaan shoppen!

Verzin een thema

Je kunt een housewarming extra leuk maken door een thema te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een cocktail feestje waarbij je leuke cocktails maakt voor je gasten. Zo’n thema brengt extra sfeer waardoor je housewarming extra speciaal wordt.

Houd het eten simpel

Misschien is je keuken nog niet helemaal gereed. Of je bent nog druk met het afwerken van de verhuizing. Dan is wil je niet te veel tijd en energie kwijt zijn aan het klaarmaken van het eten voor je housewarming. Houd daarom ook het eten simpel.

Gebruik papieren servies

Bespaar schoonmaaktijd door alleen gebruik te maken van servies van papier. Zo hoef je na het feestje niet alles schoon te maken. En misschien is je servies nog niet eens uitgepakt. Papieren servies is dan een mooie uitkomst.

Geef een reactie