AlgemeenTuin tips

Handige tips voor het maken van een houten garage op maat

Handige tips voor het maken van een houten garage op maat

De warme zon en de heldere, blauwe lucht is een goede mogelijkheid om je huis en tuin weer helemaal op te knappen! Er is een grote kans dat je jouw zomerse avonden veel zal doorbrengen in je achtertuin. Bereid jezelf voor op deze dagen en maak je tuin helemaal af met een houten garage! Hier zijn wat tips waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een houten garage te nemen.

Een houten garage: iets voor jou?

Een houten garage is ideaal voor mensen die hun woonruimte geheel naar eigen smaak willen inrichten. Hout is namelijk flexibel, werkt sneller mee dan metselen en het is gemakkelijk te beschilderen. Daarnaast is ook een perfecte keuze voor de natuurliefhebber onder ons, omdat hout duurzaam is en een verantwoorde keuze. Bovendien is de stof erg gevarieerd en er is altijd een soort hout die de juiste keuze voor jou is.

Mocht het zo zijn dat je het wil beschermen tegen het onvoorspelbare Nederlandse weer, dan is dat ook mogelijk. En nog een bonuspunt van een houten garage? Het is ook nog eens goedkoper dan een stenen garage! Dat zal je budget zeker fijn vinden.

Tips voor het maken van een houten garage op maat

  • Let op de afmetingen. Wanneer je een houten garage op maat gaat maken is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste afmetingen weet. Meet de plek op waar je van plan de garage te plaatsen. Hou rekening met de ruimte tussen de garage, de ingang en uitgang van de tuin en andere zaken die je al zich in de tuin bevinden. Dit hangt natuurlijk ook af van wat voor functie je garage zal hebben.
  • Denk aan belangrijke aandachtspunten van de garage. Informeer jezelf over belangrijke aandachtspunten van een houten garage, zoals de functie van garage, soorten daken (bekijk de voor- en nadelen van elke soort), de bedekking van daken en wat voor soort bouwsystemen er zijn. Kies degene die het perfect bij jou past en jouw tuin. Vraag naar informatie van specialisten als je er zelf niet uitkomt.
  • Denk goed na over de functie van de garage. Dit is een vervolg op de vorige tip, maar het is zeer belangrijk dat je goed nadenkt over wat de garage allemaal moet doen aan de hand van je behoeftes. Misschien wil je niet alleen je auto stallen en beschermen tegen weersinvloeden, maar bijvoorbeeld ook andere eigendommen bewaren. Of misschien wil je dit helemaal niet gebruiken als een opbergplek, maar als een klus- of hobbyruimte. Misschien wil je zelfs een combinatie van een opbergruimte en een plek voor creatieve doeleinden! Er zijn veel mogelijkheden, en daarbij komen ook veel keuzes bij. Denk dus goed over na en kijk vervolgens naar benodigde zaken, zoals isolatie, ramen, deuren of een zolder.
  • Doe inspiratie op. Naast het feit dat er verschillende soorten afmetingen zijn van een garage, zijn er ook verschillende soorten houten, vormen en andere zaken die voorbij komen bij het maken van de ideale houten garage. Doe wat inspiratie op online of websites die gespecialiseerd zijn in houten garages.

Geef een reactie