TipsWonenWooninspiratie

Hoe vind je die prachtige salontafel?

Hoe vind je die prachtige salontafel?

Tegenwoordig zijn er zoveel salontafel te koop dat het erg moeilijk is om direct tot een keuze te komen. Want past de salontafel wel binnen de rest van je interieur? Zou de salontafel die ik zie praktisch zijn in gebruik? En is de kwaliteit wel voldoende? En wat wil ik eigenlijk betalen voor een nieuwe salontafel? Dit is slechts maar een deel van de vragen die spelen bij het uitzoeken van een salontafel. Voor een maximale kans dat je de meest prachtige en functionele salontafel uitzoekt voor jouw huis, is het tijd om voor jezelf onderstaande vragen en punten te beantwoorden.

Doe inspiratie op en kies een stijl

Het is goed om je eerst te oriënteren op er allemaal mogelijk is en alvast te komen tot een keuze binnen de stijl salontafels waarnaar je op zoek bent. Voor een moderne woonkamer lijkt een moderne salontafel een geschikte keuze, maar er zijn zoveel verschillende soorten moderne salontafels. Doe inspiratie op over wat jij mooi vindt en zou passen binnen jouw woonkamer. Kies vervolgens de stijl van het meubel die je vindt passen binnen jouw woonkamer. Denk hierbij aan het materiaalgebruik, de uitstraling en kleurstelling. Kijk bijvoorbeeld eens op de volgende website om inspiratie op te doen: https://www.emob.be/woonkamer/salontafels

Hoe vind je die prachtige salontafel?

Bepaal een fijne maatvoering

Het is verder van groot belang om een praktische salontafel te kopen. Waar je spullen op kwijt kan die je er op wil plaatsen. Krijg je bijvoorbeeld vaak bezoek over de vloer of geef je een feestje. Een te kleine salontafel kan dan zeer hinderlijk zijn. Bepaal welke lengte en breedte de salontafel idealiter zou zijn. Welke afmetingen er mooi uit zouden zien maar tevens praktisch is binnen de huidige woonkamer.

Kies de juiste hoogte

Naast de lengte en breedte is de juiste hoogte nog belangrijker! Kies voor een hoogte die ongeveer net zo hoog is als je bank. En maximaal 10cm lager dan je bank. Op die manier kun je gemakkelijk dat kopje, glas of afstandsbediening van de salontafel halen, zonder dat je hiervoor sterk moet bukken of strekken.

Stel je budget vast

Niet geheel onbelangrijk is om vast te stellen wat je voor een salontafel zou willen betalen. Er zitten grote prijsverschillen tussen de diverse salontafels. Afhankelijk van je budget, zul je bij andere winkels gaan zoeken naar die ene prachtige salontafel.

Zoek binnen het internet naar die mooie salontafel

Als je een duidelijk beeld hebt van het bovenstaande, kan de zoektocht beginnen! Ga op zoek naar die prachtige salontafel, in de juiste afmetingen, stijl en hoogte. Dat past binnen het budget en wat betreft materiaalgebruik voldoet aan je wensen. Eenmaal je een aantal salontafels hebt gevonden die je interesse hebben gewekt, kun je een keuze maken en een bestelling gaan plaatsen! Maar voordat je dit doet, kun je letten op onderstaande punten.

Waar rekening mee houden alvorens te bestellen

Bekijk voordat je de keuze maakt hoe je de salontafel dient te schoonmaken en onderhouden om deze in optima forma eruit te laten zien. Kopieer de productnaam en plak deze eens in google. Misschien kom je zo een andere aanbieder tegen die de salontafel nog goedkoper aanbiedt! En bespaar je jezelf geld uit. Kijk ook naar de levertijd, reviews van het bedrijf en retourgarantie voordat je een aankoop doet. Onderzoek ook wat de verzendkosten zijn. Deze willen nogal uiteenlopen!

Geef een reactie