InterieurTipsVerbouwen

Hoe stijl ik mijn huis op budget

hoe stijl ik mijn huis op budget

Huizen inrichten, het blijft een hele klus. Wat kan ik nu combineren: een leren sofa en een blauwe lamp of toch niet. Deze klus wordt helemaal lastig als je maar een klein budget hebt. In dit artikel geven we je enkele tips om je huis in te richten op budget.

Hoe ga je het aanpakken? Waar begin je precies en wat wil je veranderen? Al deze factoren zijn belangrijk om te bepalen hoe je het stijlen van je huis gaat aanpakken. Wat wil je veranderen? Ga je voor een compleet nieuwe look of ben je op zoek naar enkele kleinere meubels. Laat je niet verwarren, goed hoeft immers niet altijd duur te zijn.

Tijd om enkele tips voor je op een rij te zetten.

1.  Creativiteit

Met creativiteit kom je al een heel eind. Van een lelijk houten wijnkrat maak je met wat creativiteit een leuke voetensteun. Of bijvoorbeeld van een oud gordijn een mooi tafelkleed maken, het is perfect mogelijk. De opties zijn eindeloos, het enige wat je afremt zijn je eigen gedachten en ideeën. Om creativiteit te stimuleren kun je bijvoorbeeld Pinterest even checken, of samen met iemand anders praten over mogelijkheden. Zo kun je samen tot een prachtig idee komen. Vaak komen juist uit de gekste dingen de leukste eindresultaten!

2. Tweedehands

Tweedehandsartikelen zijn natuurlijk een pak goedkoper dan hun nieuwe tegenhanger. Toch worden vaak nieuwe producten gekocht omdat gedacht word dat veel tweedehands meubels oud, niet van kwaliteit of misschien zelfs vies zijn. Maar dit is niet zo. Tussen het tweedehands aanbod vind je gegarandeerd leuke en bovendien betaalbare spulletjes. Hou er wel rekening mee dat je geen garantie op die producten krijgt. Verder kun je door je producten tweedehands te kopen en verkopen een extra centje verdienen en goedkoop nieuwe producten aanschaffen. Hierdoor heb je toch mooie meubels voor een voordelige prijs.

3. Besparen

Heb je weinig of geen geld te besteden voor de inrichting van je huis, neem dan eerst je maandelijkse uitgaven even onder de loep. Waar kan ik op besparen? Misschien ontdek je wel een grote kostenpost die een stuk lager kan. Misschien heb je wel een duur televisiepakket waar je maandelijks geld mee kan besparen, misschien koop je alleen a-merken in de supermarkt terwijl je ook huismerken kan kopen. Hierdoor bespaar je stiekem maandelijks toch flink wat centen. Dit geld kan je dan natuurlijk uitgeven aan andere leuke dingen zoals meubilair.

4. Kortingen

Producten in de korting zijn goedkoper. Maar wanneer is het nu het beste moment om een bepaald product aan te schaffen? Meubilair wordt wel beïnvloed door de mode en door het seizoen waarin je het koopt. In de zomer zie je bijvoorbeeld meer felle kleuren opduiken. Ook buitenmeubilair is typisch voor het voorjaar en de zomer. Zodra er een nieuwe collectie op de markt komt, betekent dit vaak dat de oude collectie met korting aangeprezen wordt. Koop je zomermeubilair in de winter, zo kan je makkelijk besparen op verschillende producten. Ook zijn er vaak kortingscodes beschikbaar waarmee je veel geld kunt besparen.

Zo zie je maar, met een aantal praktische tips kom je al een heel eind om je huis op budget te stijlen.

Geef een reactie