Wooninspiratie

Hoe richt jij je thuiswerkkantoor of hobbykamer in?

Hoe richt jij je thuiswerkkantoor of hobbykamer in?

Heb je een kamer vrij in je huis, bijvoorbeeld omdat de kids op kamers gaan of je net een nieuw, groter huis hebt gekocht? Dan kun je die mooi ombouwen tot een thuiswerk- of hobbykamer! Daar horen nieuwe meubelen natuurlijk ook bij. Wist je dat je steigerhout goed kunt gebruiken om je hobbyruimte vorm mee te geven? In dit artikel inspireren we je voor deze mooie en opvallende houtsoort, die met zijn robuuste en natuurlijke uitstraling perfect past bij een kamer waar jij je goed kunt focussen. Lees dus snel verder, en ontdek de kracht van steigerhout!

Werken aan een comfortabel bureau

Zowel voor het uitoefenen van je hobby’s als voor het thuiswerken is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt om aan de slag te gaan. Een bureau moet niet alleen ergonomisch verantwoord zijn, maar moet ook een mooie uitstraling hebben en een goed werkvlak bieden. Met een bureau van steigerhout kun je goed uit de voeten. Zo’n bureau heeft een sterke en natuurlijke uitstraling. Door de flexibiliteit en kracht van steigerhout, kun je je bureau helemaal naar eigen wens laten maken. Denk aan een bureau met lades aan weerszijden, of juist een plank bovenaan waar je spullen kwijt kunt. Ook een steigerhouten bureaukast behoort tot de mogelijkheden.

Opbergruimte scheppen

Onmisbaar op een thuiswerkkamer of hobbykamer is natuurlijk de opbergruimte. Je wilt dat de kamer zoveel mogelijk vrij van rommel en slingerende spullen is; in een opgeruimde kamer kun je je nu eenmaal beter concentreren. Het helpt daarbij om al je spullen een vaste plek te geven, bijvoorbeeld in een kledingkast van steigerhout. Geef al je hobbyspullen of administratie een vaste plek, bijvoorbeeld een vak in de kast of een afgesloten lade, waar je ze altijd terug kunt vinden. Dat zorgt ervoor dat de spullen uit het zicht zijn wanneer je er niet mee bezig bent.

De kracht van steigerhout

Steigerhout is al jaren populair, niet alleen in de tuin, maar ook binnenshuis. Je ziet het steeds vaker terug in de woonkamer, slaapkamer en zelfs de badkamer. Natuurlijk kan het, zoals we hierboven hebben laten zien, ook in je hobby- of thuiswerkkamer het verschil maken! Of je nu kiest voor een mooi bureau, een handige kast, of allebei: steigerhout brengt een goede sfeer met zich mee. Door de zachte grijze kleur van het hout heeft het een robuuste en natuurlijke look, waar je alle kanten mee op kunt. Ook kun je het hout met een beits of lak een volledig andere uitstraling geven. Genoeg redenen dus om voor steigerhout te kiezen!

Geef een reactie