InterieurWonen

Hoe maak je een huis in industriële stijl?

Is jouw huis toe aan een nieuw interieur? Wat dacht je van een industriële stijl? Deze stijl is razend populair en dat is niet voor niets. Je kan namelijk veel kanten op met een industrieel interieur omdat je zowel moderne als ouderwetse producten kan gebruiken. Sterker nog, de combinatie van moderne en ouderwetse artikelen maakt juist een industrieel karakter mogelijk.

In dit artikel geven we je tips waarmee jij jouw interieur omtovert tot een industriële stijl. Een grote woning is niet nodig. Zelfs kleinere woningen zijn perfect voor deze trend.

Hout en metaal

Om een industriële stijl te creëren dien je moderne en ouderwetse producten te combineren. Een voorbeeld hiervan zijn hout en metaal. Zo kan je bij metaal meerdere kanten op. Enerzijds een antieke uitstraling door bijvoorbeeld een geoliede afwerking. Of als je meer een trendy uitstraling wilt kun je voor gepolijst chroom kiezen. Je kan dit toepassen in allerlei items. van rekken tot eetkamerstoelen. Je kunt industriele eetkamerstoelen online in verschillende kopen of naar een winkel gaan. Vaak hebben webshops ook showrooms waardoor je de meubels kunt testen. Erg handig!Hout en metaal stoel

Industriële accessoires

Het is niet voor iedereen mogelijk om in een grote loft of andere woning te wonen. Gelukkig is het door middel van accessoires ook voor kleinere woningen mogelijk om een industriële look toe te voegen.

Er zijn tal van mogelijkheden voor industriële accessoires. zo kun je het eenvoudig houden door verlichting aan te passen. Maar ook grotere voorwerpen zijn mogelijk, zoals schilderijen aan de muur. Neem vooral eens een kijkje op het internet en laat je inspireren.

Welke kleuren gebruik je?

De kleuren van een industriële ruimte kenmerken zich als warm. De kille moderne kleuren zijn hierbij dus niet van toepassing. Iets wat wij erg waarderen! Ook kan je natuurlijke materialen gebruiken in je woonruimte. Deze hebben van zichzelf al een warme kleur, zo maak je optimaal gebruik van je spullen. En laat dat nu net een belangrijk aspect zijn van het succesvol toepassen van een industriële look! Waarom lees je in de volgende tip.

Maak efficiënt gebruik ruimte

Een industriële ruimte mag niet rommelig zijn en heeft een zo open mogelijke uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk ruimte creëert. Je doet dit door optimaal gebruik te maken van je ruimte. En zoals je hierboven al hebt gelezen moet je optimaal gebruik maken van de spullen die je in je ruimte plaatst. Denk goed na over dat kastje of stoel die je neerzet. Heb je het écht nodig? Je wilt zo min mogelijk ruimte gebruiken. Daarnaast is het ook noodzakelijk om zoveel mogelijk op te ruimen. Berg spullen op die niet noodzakelijk zijn of gooi ze eventueel weg.

Het is geen verrassing dat zoveel mensen verliefd zijn geworden van een industrieel interieur. Het biedt enorm veel mogelijkheden om zowel van de antieke schoonheid, als de moderne gemakken te genieten.

Wat vind jij van een industrieel ontwerp? Heb je misschien handige tips die we kunnen toevoegen? Laat het vooral aan ons weten!

Geef een reactie