TipsWonen

Hoe herken je een goede elektricien?

Hoe herken je een goede elektricien?

Ben je op zoek naar een goede elektricien? Dan zal je direct merken dat er ontzettend veel elektriciens te vinden zijn. Wanneer je enkel naar de prijsverschillen gaat kijken, zal je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod en de prijsverschillen zijn zo groot, dat je simpelweg niet meer weet waar je op moet letten. Je wil er immers wel zeker van zijn dat de elektricien goed werk aflevert. Daarom helpen wij jou graag een handje op weg. Door van de volgende tips gebruik te maken, is het maken van een goede keuze een stuk eenvoudiger!

Controleer de betrouwbaarheid van de organisatie

Wil je een elektricien van een erkende organisatie inschakelen? Dan weet je vrijwel altijd zeker dat deze goed werk aflevert. Hierbij is het echter wel belangrijk om voor een betrouwbaar bedrijf te kiezen. Je kunt dit gelukkig al snel ontdekken door de site zorgvuldig te bekijken. Werken ze bijvoorbeeld volgens de NEN 3140 richtlijnen? Hierbij worden de belangrijkste veiligheidsregels binnen de elektrotechniek nageleefd. Wanneer een bedrijf uitvoerig aangeeft hoe belangrijk zij de veiligheid op de werkvloer vinden, kun je er bijna vanuit gaan dat deze betrouwbaar is.

Lees tevens recensies van andere klanten. Zo ontdek je al snel welke bedrijven betrouwbaar zijn en goed werk afleveren en welke je beter kunt overslaan.

Stel goede vragen

Wil je een zelfstandige elektricien inschakelen? Dan is het belangrijk om hem zoveel mogelijk goede vragen te stellen. Kijk bijvoorbeeld of hij bij een overkoepelende organisatie werkzaam is, over de juiste papieren beschikt en of deze papieren recent zijn behaald. In de elektrotechniek is het tegenwoordig steeds belangrijker om aan bijscholing te doen. De regels en richtlijnen veranderen voortdurend, zo ook de manier van werken. Bovendien veranderen de meterkasten ook constant. Daarom is het niet vreemd dat er meer aan bijscholing gedaan moet worden. Als potentiële klant mag je hier dan ook best naar vragen.

Als een elektricien jou niet kan overtuigen van zijn vakbekwaamheid of geen duidelijk antwoord kan geven, adviseren wij om nog even verder te kijken.

Stel goede vragen elektricien

Wat moet er precies gedaan worden?

Niet elke elektricien is even geschikt voor iedere klus. Zo heb je voor het installeren van een warmtepomp of aircosysteem een geheel andere monteur nodig dan iemand die simpelweg een meterkast komt uitbreiden. Zo moeten deze bijvoorbeeld over voldoende kennis van f gassen beschikken. Bedenk daarom vooraf wat er precies gedaan moet worden en welke monteur hiervoor het meest geschikt is. Zo weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Te mooi om waar te zijn?

Zie je een aanbod die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? Kijk dan vooral verder, want meestal is het dan ook zo. Laat je daarom niet enkel leiden door mooie praatjes of prachtige aanbiedingen, want dit zegt helemaal niks over de kwaliteit die de elektricien zal leveren. In tegendeel zelfs, vaak betekent dit juist dat er op kwaliteit wordt ingeleverd. Er moet immers ergens op bespaard worden. Blijf daarom bij je gezonde verstand en wees realistisch. Op die manier maak je altijd de juiste keuze.

Geef een reactie