TipsWonen

Hoe creëer je een huiselijke sfeer op kantoor?

Hoe creëer je een huiselijke sfeer op kantoor?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om te kiezen voor een huiselijke sfeer op kantoor. Bijvoorbeeld omdat medewerkers zich prettiger voelen, minder stress ervaren en beter kunnen communiceren. Natuurlijk voelen ook klanten, relaties en bezoekers zich thuis in een omgeving die huiselijk aanvoelt. Niet voor niets investeren steeds meer organisaties in het verbeteren van de sfeer op de werkvloer. Want als we ons thuisvoelen op kantoor, kunnen we ons werk makkelijker en beter doen. Nu werkend Nederland steeds meer terugkeert naar kantoor, biedt dat het moment bij uitstek om de daad bij het woord te voegen.

Wil jij jouw medewerkers ook verblijden met een werkomgeving die aanvoelt als thuis? In dit artikel voorzien we je van diverse tips waarmee je op kantoor het ultieme thuisgevoel creëert. Naast comfortabel kantoormeubilair, aansprekende kleuren en eigentijdse accessoires, komen ook akoestische oplossingen zoals akoestische wandpanelen aan bod.

Sfeervolle zitelementen

Een eenvoudige manier om meer sfeer én comfort te creëren, is het plaatsen van zitelementen. Door hun vormen, kleuren en materialen, geven die de ruimte een huiselijke uitstraling. In de kantine is het bijvoorbeeld een leuk idee om loungehoeken te maken met banken die je op dezelfde manier tegenover elkaar plaatst zoals treinbanken. De opstelling draagt niet alleen bij aan gezellige lunchmomenten, maar komt ook goed van pas voor besprekingen en bij de vrijdagmiddagborrel. Natuurlijk mogen zit-sta-bureaus en ergonomische bureaustoelen niet ontbreken op de werkplekken van je medewerkers. Want als zij verantwoord en comfortabel kunnen werken, voelen zij zich automatisch sneller thuis.

Sfeervolle zitelementen

Aansprekende kleuren

Natuurlijk doen aansprekende kleuren ook veel voor een huiselijke kantooromgeving. Door te kiezen voor kleuren die bij je huisstijl passen, geef je je kantoorruimte een eigen identiteit. Maar je kunt de kleuren natuurlijk ook zo neutraal mogelijk houden. Een veilige keuze waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Voor een huiselijk gevoel kun je in je interieur bijvoorbeeld gebruik maken van warme kleuren of zachte tinten. Welke kleuren dit precies zijn, is uiteraard heel persoonlijk. De ene persoon houdt immers van felle kleuren die er echt uitspringen, terwijl iemand anders juist de voorkeur geeft aan subtiele tinten. Maar als je kiest voor kleuren die passen bij je smaak en interieur, komt het altijd goed. Decoratie en accessoires zijn natuurlijk ook onmisbaar binnen een huiselijke werkomgeving. Ook die zijn uitstekend te matchen met de kleuren op de wanden en die van je meubels.

Stijlvolle akoestische panelen

Ook een gezonde akoestiek draagt bij aan een goede sfeer. Er zijn verschillende akoestische oplossingen die de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Is er in jouw bedrijfspand sprake van een slechte akoestiek en kunnen je medewerkers zich hierdoor slecht concentreren? Zijn klanten door een vervelende nagalm soms moeilijk te verstaan? Deze problemen zijn op te lossen met akoestische panelen. Akoestische wandpanelen en akoestische panelen voor het plafond hebben een aantoonbaar positief effect. Ze verminderen de nagalm en verbeteren het akoestisch comfort in een ruimte aanzienlijk. Bovendien zijn akoestische panelen leverbaar in een stijlvolle uitstraling. Ze zijn te verkrijgen als effen panelen van stof, maar ook met iedere gewenste visual. Door akoestische plafondpanelen of wandpanelen te voorzien van je logo of foto’s, vormen ze dus ook in visueel opzicht een aanwinst voor je huiselijke bedrijfsinterieur.

Geef een reactie