TipsWonenWooninspiratie

Hoe creëer je de perfecte slaapkamer?

perfecte slaapkamer

De slaapkamer is heel lang een vergeten kamertje in de Nederlandse woningen geweest. Vaak stonden hier enkel de essentials: het bed, een nachtkastje en een kledingkast. De sfeer was meestal ver te zoeken. Waarom zou je immers een ruimte decoreren en stylen waar je enkel in zal slapen? Dat deze gedachtegang onjuist is, is de afgelopen tijd wel gebleken. Inmiddels wordt de slaapkamer steeds vaker als uitlaatplek gebruikt. Een ruimte die naast de woonkamer dient om heerlijk wat vrije tijd in door te brengen. De meeste Nederlandse slaapkamers beschikken tegenwoordig over een televisie, een gezellig zithoekje en ander elektronica om een heerlijk avondje te genieten. Een slaapkamer alleen om te slapen? Welnee!

slaapkamer

Is jouw slaapkamer wel aan een opknapbeurt toe en ben je benieuwd hoe je deze up-to-date kan maken volgens de laatste slaapkamertrends? Wij leggen je uit hoe je de perfecte slaapkamer creëert!

Investeer in goede slaapkamermeubels

Allereerst is het natuurlijk van essentieel belang dat de slaapkamer beschikt over moderne en stijlvolle slaapkamermeubels. Dit is niet alleen van belang voor de uitstraling van de kamer, maar ook voor je eigen nachtrust. Een goed bed speelt een cruciale rol als je eindelijk eens een gehele nacht ongestoord wilt slapen. Vaak valt de keuze op een waterbed. Deze vormt zich naar het lichaam en brengt deze op een natuurlijke wijze in een diepe ruststand. Natuurlijk zijn er ook andere bedden die dit zelfde effect kunnen bereiken. Ons motto is: op een goed bed mag je nooit besparen! Een goede nachtrust is immers iets waar we nooit zonder zouden kunnen.

Geef de slaapkamer een persoonlijke touch

Net als in elke andere ruimte van de woning is het belangrijk om de slaapkamer een persoonlijke touch mee te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s van familieleden en kennissen of de mooiste kiekjes van de meest fantastische vakantiebestemmingen. Je kunt de persoonlijkheid van de kamer ook op een subtielere wijze weergeven. Laat jouw creativiteit en smaak de vrije loop tijdens het kiezen van de kleuren voor de kamer. Vertel met de kleurkeuze jouw eigen verhaal. Als iemand de kamer binnenloopt en direct zegt dat deze kamer jouw persoonlijkheid uitstraalt, heb je dit onwijs goed gedaan!persoonlijke slaapkamer

Kies voor multifunctionele meubels

De meeste slaapkamers zijn niet al te groot. Desalniettemin worden ze wel volgepropt met allerlei accessoires, meubelstukken en elektronica. Het gevolg is dat de kamer heel ongezellig en druk oogt. Dit wil je juist voorkomen in de slaapkamer. Een drukke kamer laat jouw lichaam en geest niet tot rust komen na een lange dag. Dat komt de nachtrust dan ook uiteindelijk niet ten goede. Door te kiezen voor multifunctionele meubels, zorg je dat er meer ruimte in de kamer overblijft. Denk bijvoorbeeld aan een kast met spiegel of een bed met ingebouwd opbergsysteem. Heb je een televisie in de kamer staan? Overweeg dan om een TV beugel aan te schaffen. Door de televisie op te hangen bespaar je een heleboel ruimte. Daarnaast biedt het de slaapkamer ook nog eens een geweldige, luxe uitstraling.

Geef een reactie