TipsWooninspiratie

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe gashaard

aanschaf van een nieuwe gashaard

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe gashaard aan te schaffen? Dan maak je in elk geval al een hele goede keuze, want gashaarden zijn door de huidige techniek ontzettend hot. Ze zijn vrijwel niet meer te onderscheiden van echte houthaarden en leveren bovendien een zeer hoog rendement. Geen wonder dat de populariteit voor Dru gashaarden met de dag lijkt toe te nemen. Toch is het niet altijd even makkelijk om de juiste gashaard te vinden. Het aanbod is immers ontzettend groot. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten als je een nieuwe gashaard in huis haalt. Lees snel verder!

Gasaansluiting of niet?

Wanneer je nog nooit een gashaard in huis hebt gehad, loop je direct tegen één van de grootste nadelen van gashaarden aan: de noodzaak om een gasaansluiting in huis te hebben. Zonder gasaansluiting ook geen gashaard. In de meeste bestaande woningen is er wel een gasleiding beschikbaar. Nieuwere woningen worden hier echter niet meer standaard mee uitgerust. Daarom is het verstandig om eerst jouw woning goed te controleren.

Wanneer je niet over een gasaansluiting beschikt is er gelukkig nog geen nood aan de man. Zo zijn er tegenwoordig ook al gashaarden verkrijgbaar die op propaangas werken. Daarnaast kan er altijd nog een gasleiding getrokken worden. Als je al eerder een gashaard in huis hebt gehad, kan je deze natuurlijk simpelweg vervangen voor een nieuw exemplaar.

aanschaf van een nieuwe gashaard

Hoe regel je de afvoer?

Natuurlijk is het ook belangrijk om over de afvoer na te denken. Er moet immers een manier zijn om de rookgassen uit huis te leiden. Dit gebeurt meestal door de muur of het dak. Doordat veel mensen dit een groot nadeel van een gashaard vinden, zijn enorm veel kwalitatieve merken zoals Faber op zoek naar oplossingen. Sommige denken dit al gevonden te hebben dankzij bepaalde systemen die de afvoer van een langere afstand beter mogelijk maken. Hierdoor kunnen de rookgassen bijvoorbeeld door de kruipruimte naar buiten geleidt worden. Hierdoor kun je de gashaard op iedere mogelijke locatie neerzetten.

Kies nooit voor een (te) hoog vermogen

Als de meest standaard zaken geregeld zijn, moet je ook nog een keuze maken uit de verschillende vermogens van de gashaarden. De meeste consumenten denken dat een zeer hoog vermogen ook direct de beste keuze is. Niets is echter minder waar. Zeker in kleine ruimtes is een gashaard met hoog vermogen minder geschikt. Wanneer deze aanstaat, zal deze zo warm worden dat je al snel geneigd bent om hem uit te schakelen of lager te zetten. Hierdoor beleef je dus eigenlijk geen voordeel van het hogere vermogen, terwijl je hier wel meer voor betaalt. Pas daarom het vermogen altijd aan op de grootte van de ruimte waarin de haard komt te staan. Zo betaal je nooit te veel.

Vind je het moeilijk om het benodigde vermogen van de gashaard te bepalen? Laat je dan adviseren door een professional en vraag om advies aan de leverancier van de haard. Zo weet je zeker dat je straks over de juiste gashaard beschikt en je van een indrukwekkend vlammenspel kunt genieten!

Geef een reactie