TipsTuin tipsWooninspiratie

Het voorjaar is alweer in aantocht: tips voor een sfeervolle tuininrichting

sfeervolle tuininrichting

De afgelopen maanden heeft je tuin waarschijnlijk niet veel aandacht gehad. Dat is logisch, want de winter is in ons land niet bepaald de beste tijd om van je tuin te genieten. Ook is je tuin dan meestal niet op zijn best. Dat geeft niet, want daar is niet veel aan te doen. Maar nu de mooie maanden langzaam in het vooruitzicht komen, wordt het natuurlijk tijd om na te gaan denken over jouw tuin dit voorjaar, zomer en najaar. Dus: wat ga jij doen? Wij delen graag onze tips voor een sfeervolle tuininrichting met je.

Misschien eindelijk dat gras eruit?

Hij ligt in zeer veel tuinen: de grasmat. Maar hoe lang is de natuurgrasmat nog houdbaar? Toegegeven: met de juiste zorg en liefde (en ook een portie geluk) kun je zorgen voor een prachtig gazon. Ben jij iemand die zijn/haar grasmat graag goed verzorgt en staat deze er altijd picobello bij? Ga dan vooral zo door. Is jouw gazon vaak de dissonant in je tuin, bijvoorbeeld omdat het gras kale plekken heeft of veel te snel groeit, waarom zou je dan jouw gras niet vervangen door kunstgras? Een nette grasmat zorgt namelijk voor een veel mooiere uitstraling.

Upgrade je tuinset

Als je weer van plan bent om komend voorjaar, zomer en najaar weer maximaal van je tuin te gaan genieten, dan mag een goede tuinset natuurlijk niet ontbreken. Zit je vaak in je tuin, overweeg dan echt om te investeren in een fraaie (houten) tuinmeubelen. Met de juiste loungestoelen en/of een loungebank kun je met een heel gezelschap heerlijk zitten voor van die geweldige middagen en zomeravonden in de tuin.

fraaie (houten) tuinmeubelen

Tijd voor een grondige reinigingsbeurt

Maandenlang hebben weer en wind vrij spel gehad in jouw tuin. Regen, sneeuw, bladeren… het komt de uitstraling van je tuin niet ten goede. Hoe sfeervol jij jouw tuin ook inricht: vieze tegels of een schutting met aanslag is geen gezicht. Begin het seizoen dan ook goed met een grondige reinigingsbeurt. Neem je schutting af en gebruik de hogedrukreiniger om je tegels weer in hun originele kleur te krijgen en van vuil te ontdoen.

De magie van de natuur

Voor een sfeervolle tuin heb je vaak niet veel meer nodig dan moeder natuur zelf. Planten en bloemen zijn letterlijk en figuurlijk het leven van je tuin. Je vaste planten gaan vanzelf weer bloeien, maar kleed je tuin verder aan met seizoensgebonden planten en bloemen die voor sfeer, uitstraling en kleur zorgen.

Niet alleen de planten en bloemen: ook de potten

Hoe mooi moeder natuur ook van zichzelf is: ook je planten en bloemen kunnen wel wat hulp gebruiken om echt op te vallen en maximaal tot hun recht te komen. Nu het voorjaar in aantocht is, is dit het perfecte moment om nieuwe bloempotten, plantenpotten en plantenbakken aan te schaffen. Een perfect adres om dit te doen, is Elho. Hier vind je fraaie collecties voor je hele tuin, wat je smaak ook is.

Wij wensen je komend voorjaar en natuurlijk in de zomer en hopelijk lange nazomer veel plezier van je tuin.

Geef een reactie