InterieurTipsWonen

Het kiezen van de juiste binnendeuren

Het kiezen van de juiste binnendeuren

Een binnendeur heeft veel meer te bieden dan alleen de functie ervan. Het brengt je interieur naar een volgend nieuwe, beschermd zelfs tegen vuur en kan in sommige gevallen de waarde verhogen van je huis.

Om je te helpen bij het vinden van de juiste binnendeuren, hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet die je in overweging moet nemen bij het kiezen van nieuwe binnendeuren.

Welke stijl binnendeur past bij je?

Misschien is dit een voor de hand liggende tip, maar zorg er altijd voor dat je een deur kiest die bij je huis en stijl past. Vind je inspiratie door je interieur goed door te nemen. Kijk goed naar de leeftijd van je huis, locatie van de binnendeur en naar de ruimte waar de binnendeur geplaatst wordt.

Selecteer het juiste materiaal

Er zijn veel materialen beschikbaar voor binnendeuren. Ieder materiaal heeft z’n eigen kenmeren en voordelen, doe dus goed onderzoek naar het materiaal van de deur die je wilt gaan kopen zodat je er een uitkiest die het beste bij je past.

materiaal binnendeur

Een voorbeeld van populair materiaal is eik. Eik kan goed worden afgestemd op vloeren en meubels om zo een perfecte uitstraling te creëren door het gehele huis.

Deuren en brand

We gaven eerder al aan dat binnendeuren bescherming kunnen bieden tegen brand. Maak hier dan ook volledig gebruik van door binnendeuren te kiezen die brandwerend zijn. Een brandwerende binnendeur kan er voor zorgen dat brand minimaal 30 minuten tegengehouden kan worden. Zo is je deur niet alleen mooi in je interieur, maar maakt het je leven in huis ook nog eens veiliger.

Kies de juiste handvaten

Oog voor detail is belangrijk. Het kiezen van een handvat die bij je binnendeur past kan de uitstraling sterk verbeteren. Sommige winkels leveren deuren met handvat. Bij anderen moet je zelf een handvat kopen. Ook hierbij zijn er weer veel opties. Houd in ieder geval in gedachten dat je handvat bij je deur past.

De montage van je deur

Bedenk altijd wat er allemaal nodig is om je nieuwe deur te plaatsen. De kosten van de deur is namelijk niet het enige waar je rekening mee moet houden. Denk ook aan eventuele sloopkosten en installatiekosten. Vraag dus een offerte aan of doe goed onderzoek zodat je alle kosten op een rijtje hebt. Begin pas met de ingreep wanneer je er zeker van bent dat je genoeg budget hebt. Je wilt achteraf natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Glazen in je binnendeur

Veel binnendeuren hebben geen glas. Echter kan glas ervoor zorgen dat je extra licht in een donkere kamer laat schijnen. Een nadeel van glas is dat het minder privacy geeft. En dat is bij veel mensen een belangrijke reden van een binnendeur. Denk dus goed na over de functie van de kamers waar een deur tussenkomt.

Binnendeuren worden vaak volledig afgewerkt geleverd. Maar het is ook mogelijk om je deur helemaal op maat te laten maken. Zo kun je de kleur kiezen, het model en het materiaal.

 

Geef een reactie