TipsTuin tipsWonen

Het is tijd voor me-time

tijd voor je zelf ontspannen

Plan jij wel eens tijd in puur voor jezelf? Om even tot rust te komen of te genieten van je guilty pleasure? Tijd voor jezelf, ook wel me-time genoemd, is erg belangrijk. Iedereen heeft dit nodig om weer op te laden voor de drukke wereld om ons heen. Laat je in dit artikel inspireren met verschillende me-time tips.

Opzij, opzij, opzij

Maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb ongelofelijke haast. Voelt dit deuntje voor jou erg herkenbaar? Dan is het moment daar om me-time in te plannen. Een gelegenheid zonder de drukte van werk, gezin of je sociale leven. Drie tijdrovende, maar belangrijke aspecten van het leven. Toch is het niet verkeerd om even break hiervan te nemen. Een uurtje per week me-time geeft je nieuwe energie en zorgt voor een fijne balans in het dagelijks leven. Hier hoef je je niet schuldig over te voelen, want iedereen heeft dit nodig!

Me-time tips

In je drukke agenda heb je een gaatje gevonden voor me-time, maar weet je eigenlijk al wat je wilt gaan doen? Waar de een voldoende ideeën heeft, vindt een ander het lastig om deze tijd in te vullen. Denk dan eens terug aan bepaalde activiteiten waar je vrolijk of gelukkig van werd. Wat zorgt ervoor dat jij uitgerust raakt? Is het een spannend boek? Of geniet je juist van rusten in de tuin op een lekker daybed? Bekijk hier de 10 tips:

  1. Veel mensen vinden het ultieme me-time moment in de sauna. De stilte in combinatie met aangename warmte zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust komt. Een avondje sauna of spa is dus zeker aan te raden.
  2. Wil je liever thuis op de bank blijven? Zet dan een goede film op kies een leuke Netflix-serie uit. Iedere aflevering wordt jouw me-moment.
  3. Als je voor je werk veel op kantoor zit, is wandelen in de frisse buitenlucht een fijne afwisseling. Maak na het avondeten een korte wandeling met de hond of plan juist een lange wandeling in op zondagochtend. Een geweldige energieboost!
  4. Me-time hoeft niet groots te zijn. Iets simpels als je nagels vijlen en voorzien van een mooi kleurtje kan ook rustgevend zijn.
  5. Misschien heb jij wel een guilty pleasure. Iets waar jij heel gelukkig van wordt, maar niemand weet. Zoals het lezen van roddelbladen of dat je graag losgaat op Never Gonna Give You Up van Rick Astley.
  6. Of ga eens lekker de stad in. Jezelf belonen met een nieuw kledingstuk of een gave gadget werkt heel verzadigend. Nog leuker is om de duurste kleding voor de fun te passen, ook al ga je ze niet kopen. Voor de spiegel in de kleedkamer is jouw moment om te shinen.
  7. Is poetsen helemaal jouw ding? Geef dan eens de badkamer een grote beurt of ga buiten aan de slag en zet je tuinmeubelen in de sop.
  8. Als je een spelletje voor jezelf speelt, ga je hier vaak helemaal in op. Echte me-time dus. Wat dacht je van Candy Crush of De Sims?
  9. Ben jij creatief? Er zijn namelijk veel mensen die plezier halen uit Do-It-Yourself projecten. Van het maken van een bloemstukje tot aan gave muurslingers.
  10. De laatste tip is sporten. Voelt sporten bevrijdend voor jou en maak jij je hoofd hier helemaal leeg mee? Ga dan een uurtje zwemmen of hardlopen. Je gedachten staan binnen no-time weer op nul.

Onze laatste tip is: laat je mobiel achterwege. Wil je echt een break van je werk, gezin en sociale leven? Dan heb je je mobiel niet nodig. Leg hem aan de kant en het relaxen kan beginnen.

Geef een reactie