AlgemeenWonen

Het huis praktisch indelen

Het huis praktisch indelen

Door te kiezen voor een beton geverfde vloer of een Travertin vloer. Deze vloeren zijn te combineren met vloerverwarming waardoor je het nooit meer koud hoeft te hebben in huis. Als je gebruik wil maken van meerdere schermen voor een computer of DVD speler dan kun je dit realiseren met DVI kabeltjes.

Wat kun je met DVI kabeltjes?

Met DVI kabeltjes kun je de computer verbinden met een scherm. Dit was een vervanger van de VGA kabel. Deze kabel maakt het naast beeld ook mogelijk om geluid af te spelen vanuit een scherm. Daarnaast zijn er nog steeds televisies en DVD spelers die deze aansluiting hebben. Op deze manier kun je meerdere schermen op 1 apparaat aansluiten. Veel mensen gebruiken HDMI als standaard, maar wanneer ze meerdere schermen op 1 apparaat willen aansluiten gebruiken ze nog steeds een DVI kabel. De DVI-A kabel kan alleen een analoog signaal uitzenden. Ook heb je een DVI-I kabel die naast analoog ook digitaal signaal kan versturen. Voor HDMI is de DVI kabel ruim 10 jaar de standaard geweest voor vele apparaten. Tegenwoordig wordt deze kabel voornamelijk gebruikt bij oudere DVD spelers en digitale televisie ontvangers.

Kies voor beton geverfde vloeren

De vloer Betongeverfd ziet er hetzelfde uit als de klassieke betonvloer. Echter heeft deze niet zon koude ondergrond waardoor het fijner lopen is. Daarnaast is deze variant ook te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Deze vloer wordt vaak aangebracht door middel van het genieten. Het is een duurzame vloer die in de praktijk meer als 20 jaar mee kan gaan. Ook kun je een parketvloer met verf tot een betonvloer omtoveren. Echter moet je er dan wel opletten dat je de juiste soort verf gebruikt. Niet iedere verf is voor elk materiaal geschikt. Het beste kun je hiervoor naar de bouwmarkt of verfspeciaalzaak gaan. Zij kunnen je vaak adviseren welke verf het beste is voor jouw vloertype. Daarnaast kun je online ook veel informatie vinden over de verfsoorten en op welke materialen je deze kan gebruiken. Verdiep je hier goed in want de verf is niet altijd afwasbaar.

Een duurzame vloer van kalksteen laten leggen

De vloeren Travertin zijn gemaakt van kalksteen wat een uitstraling geeft net of het een marmeren vloer is. Echter is het in verhouding tot de marmeren vloeren vele malen goedkoper. Dit wordt als het ware samengeperst tot een geheel waaruit de Travertin vloer ontstaat. Als je het in de winter koud hebt dan is dit een ideale vloer. Je kunt hier namelijk een vloerverwarming onder leggen waardoor je nooit meer koude voeten hebt. Daarnaast is het door de ruwe afwerking ook een vloer waar je niet zomaar op uitglijd. Het is dus ook de ideale vloer voor ouderen of mensen met een lichamelijke afwijking. Daarnaast is het een vloer die je makkelijk kunt onderhouden door hem te reinigen met water. Wel moet je tijdens het legen de vloer laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat vocht,olie en vet niet meer in de vloer kunnen trekken.

Geef een reactie