TipsWonen

Het belang van het bestrijden van dode muizen in huis

Het belang van het bestrijden van dode muizen in huis

Heeft u muizen in uw leefomgeving? Dan bent u als geen ander bekend met de overlast die zij kunnen veroorzaken. Hiervan kan zelfs sprake zijn na hun overlijden en met de geur dode muis in uw huis. In zo’n situatie zijn er een paar dingen die u zou kunnen doen. Ook is er iets waar u alert op moet zijn in geval van de geur van dode muis in uw woning. Om een risico voor uw gezondheid te beperken. Hierover leest u in deze blog meer. Doe er uw voordeel mee zodat u beslagen ten ijs komt in het geval het nodig is.

De geur van dode muis

Overal komen muizen voor. Vooral in de steden hebben bewoners veel last van muizen in huis. Maar denk nu niet dat er geen muizen in huizen op het platteland zijn. Iedereen kan worden opgeschrikt door de ongenode en onaangename aanwezigheid daarvan in de woning. U kunt daardoor te maken krijgen met stankoverlast van de urine waar deze dieren hun territorium mee aangeven en zich door kunnen oriënteren. Die in uw meubels, tapijt of vloer kan trekken. Of kunt u worden geconfronteerd met de geur van dode muis. Het achterhalen waar deze geur vandaan komt, kan een hele uitdaging zijn. Muizen leven bij voorkeur tussen de spouwmuren en boven de plafonds. Waar zij hun nesten bouwen. Een dode muis kan dus overal liggen. Ook op plekken waar u niet gemakkelijk bij kunt komen. De aanpak van de geur van dode muis is daardoor niet altijd even eenvoudig.

Wat te doen tegen de geur van dode muis

De geur van dode muis is te vergelijken met die van rauw vlees dat over de datum is. Het heeft de geur van kadaver en is doordringend, overheersend en zeer onaangenaam. Het afbreken van het overschot van een muis kan twee tot drie weken in beslag nemen. Zolang kan de geur in uw huis aanwezig blijven. U kunt in zo’n situatie een tweetal dingen doen. De eerste is de geur van de dode muis trachten te achterhalen, zodat u kunt uitvinden waar het overschot ligt. Indien u hierbij kunt komen, kunt u zich van de dode muis en diens geur ontdoen door het overschot op te ruimen. De tweede optie is te proberen de stank tot een minimum te beperken met behulp van goede ventilatie tot het overschot is afgebroken. En het proces daarvan te versnellen door de luchtvochtigheid in uw woning laag te houden en de boel flink warm te stoken.

Wees alert bij de geur van rotte eieren in huis

Wanneer een dode muis ergens in uw huis ligt te rotten, kan dit een giftige geur afgeven. Het ruikt in dat geval naar rotte eieren. Als hiervan in uw woning sprake is, is het van groot belang dat u extra ventileert. U kunt ook hulp inschakelen vanwege het gezondheidsrisico dat het met zich mee kan brengen en de eventuele schade die het aan uw gezondheid kan aanrichten. Dit kan in de vorm van het laten verrichten van luchtonderzoek en het inwinnen van advies over het verhelpen van de oorzaak ervan. Een dode muis in uw huis is dus duidelijk geen grap en iets om serieus en actie op te nemen.

 

Geef een reactie