TipsWonen

Hoe herken je een muizenplaag in huis?

Muizenplaag huis

Een muizenplaag in huis kan vergaande gevolgen hebben! Wist je bijvoorbeeld dat muizen voor een ernstige schade aan het isolatiemateriaal tussen je muren kunnen zorgen? Daarbij kunnen de muizen ziektes met zich meedragen, die zij via hun vacht verspreiden door je woning. Voor huisdieren en mensen met een minder goede weerstand kan dit de kans vergroten, dat zij ziek worden. Iets wat je logischerwijs wilt voorkomen! Een vervelende eigenschap van deze ongediertesoort, is dat muizen zich razendsnel weten voort te planten. Zeker wanneer zij niet direct herkend worden! In dit artikel geven we je tips om een muizenplaag in huis te herkennen, zodat deze tijdig bestreden kunnen worden.

Tikkend geluid boven het plafond of tussen muren

Muizen houden zich overdag doorgaans goed verstopt, om te voorkomen dat ze worden opgemerkt door mensen. In de avond en nacht zullen zij echter actief worden, om op zoek te gaan naar voedsel of een nest te bouwen. Actieve muizen zijn te herkennen aan een zacht, tikkend geluid boven een plafond of tussen muren. Het geluid wordt veroorzaakt door het knagen aan houten constructies, of door het bewegen van de muizen.

Probeer het geluid zo goed mogelijk te volgen, om te lokaliseren waar de muizen zich ongeveer bevinden. Een volgende dag kun je hier muizenvallen plaatsen om de muizen te bestrijden. Zorg dat de muizenvallen tijdig geleegd worden, om te voorkomen dat de kadavers nieuwe ongediertesoorten aantrekken.

Schade aan je woning en keutels

Twee andere manieren om een muizenplaag te herkennen, is de schade aan verpakkingen en muizenkeutels. De muizenkeutels hebben een kenmerkende, langwerpige vorm. Daarbij zijn de keutels zwart van kleur, waardoor deze al snel opvallen. Schade wordt door de muizen aangericht aan houten constructies in huis, aan het isolatiemateriaal tussen je muren, aan etensverpakkingen, enzovoorts. Ook een afvalzak kan eenvoudig door de muizen worden beschadigd, om zo voedsel te zoeken. Dit is ook de reden dat sterk wordt aangeraden om altijd een afvalemmer te gebruiken en zakken nooit in huis te laten staan.schade huizen muis

Bestrijding van een muizenplaag in huis

Wanneer je daadwerkelijk met een muizenplaag te maken hebt, zal het gebruik van muizenvallen niet altijd effectief zijn. Ook het gebruik van muizengif wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je kinderen of bijvoorbeeld huisdieren. Gelukkig zijn er professionele ongediertebestrijders, die de helpende hand kunnen bieden. Zij beschikken over de kennis en hulpmiddelen, om snel een einde te maken aan de muizenplaag in huis.

Geef een reactie