TipsTuin tipsWooninspiratie

Heerlijk relaxen in eigen tuin met deze tips

Heerlijk relaxen in eigen tuin met deze tips

Als je tot de gelukkigen behoort met de beschikking tot een eigen tuin, misschien zelfs op het zonnige zuiden of zuidwesten, dan hebben we misschien wel een paar leuke ideetjes om je tuin een stuk levendiger en leuker te maken. Want met een aantal simpele spulletjes en slimme trucjes is dit namelijk een fluitje van een cent. Lees je mee? Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuke tuintafel neer te zetten en hier een paar lekkere (tuin)stoelen aan toe te voegen. Op deze manier kan je fijn met je familie en/of vrienden BBQ’en op een warme zomer- of lentedag. Of je gebruikt de tafel en de stoelen om na een lange werkdag gezellig samen met het gezin aan te eten om zo de dag op een relaxte manier door te nemen. Combineer dit met een lekkere tuinstoel die plat te leggen is, en jij hebt sowieso een goede plek om te ontspannen. Bloemen en planten doen het trouwens altijd goed om een buitenruimte levendiger en leuker te maken. Dus hup, naar de bloemen- of plantenwinkel en laat je informeren over alle verschillende soorten. Maar wist je dat er nog meer mogelijkheden zijn om een tuin leuker te maken? Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een aantal zitzakken? Niet? Lees hier waarom zitzakken ideaal zijn.

Meer plekken om te zitten in een handomdraai

Met een zitzak creëer je in een handomdraai meer zitplekken. Ideaal voor tijdens een kinderfeestje of een spontane zomerborrel. Er zijn heel veel soorten zitzakken, dus er zit er altijd wel eentje voor je bij die perfect is. Kies je bijvoorbeeld voor een opvallende roze, rode of limegroene kleur? Of ben je meer van de klassieke en rustigere kleuren? Kies dan voor een bruine, zwarte of grijze zitzak. Naast een mooie kleur, kan je vaak ook kiezen uit verschillende modellen en stevigheid. Wil je er volledig in kunnen verdwijnen? Of moet de zitzak de vorm enigszins behouden? Welke vorm moet de zak überhaupt hebben? Je merkt het misschien al: keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Er zijn zelfs zitzakken die speciaal bedoeld zijn voor kinderen en honden! Zo kan het hele gezin genieten van een lekker plekje in de tuin om te zitten.

zitzak tuin

Makkelijk in onderhoud en heel veel keuze

Zitzakken zijn in het algemeen ook makkelijk qua onderhoud. Als de zitzak ook voor buiten geschikt is, dan kan je er vrijwel zeker van zijn dat deze gemaakt is van een waterafstotende stof en dat vuil simpel te verwijderen is. Let er natuurlijk wel op dat direct zonlicht, zoals bij veel producten, op den duur voor kleurverandering kan zorgen. Oké, je hebt inmiddels misschien een zitzak, een goed boek en een ijskoude limonade, maar zijn er dan nog meer manieren om lekker te relaxen in je tuintje? Die zijn er zeker. Denk bijvoorbeeld ook aan plekken met schaduw. Dit kan je creëren met voldoende bomen, parasols, zonneschermen, een schaduwdoek of zelfs een hele overkapping. Daarnaast kan je, voor een beetje variatie, ook wat normale stoelen neerzetten, misschien wel een hangmat ophangen of een schommel maken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om van je tuintje een paradijs om aarde te maken. Zo hoef jij deze vakantie helemaal niet het buitenland op te zoeken, maar kan jij fijn thuisblijven.

Geef een reactie