TipsWonen

Heeft uw hond oorontsteking?

Heeft uw hond oorontsteking?

Niet allleen mensen kunnen last hebben van een oorontsteking: honden ook. Heeft u zelf wel eens de pijn van een oorontsteking ervaren? Dan moet u dit ook bij een hond niet onderschatten. Uw hond heeft er namelijk ook erg veel last van, dus zorg er voor dat u direct iets eraan gaat doen. Wat precies? Dat vertellen wij u in dit blog, zodat uw hond op een korte termijn weer pijnvrij is.

De symptomen

Hoe kunt u weten dat uw hond een oorontsteking heeft? Allereerst ziet u waarschijnlijk wel dat uw hond pijn aan het lijden is. Daarnaast is het een teken dat uw hond pijn heeft als uw hond zijn of haar kop schuin houdt. Ook zal hij ook vaak het oor aanraken of zelfs over de grond schuren met het oor. Uw hond wil minder graag geaaid worden en is vaak erg onrustig. Merkt u deze verschijnselen bij uw hond? Ga dan eens langs de dierenarts om vast te stellen dat dit daadwerkelijk gaande is.

Hoe ontstaat een oorontsteking bij een hond

Oorontsteking bij een hond kan op verschillende manieren ontstaan. Een oorontsteking kan namelijk ontstaan doordat het geërfd is, waardoor de kans op een oorontsteking vrij groot is. Daarnaast kan een oorontsteking bij een hond ook ontstaan door een allergie. Een parasiet of lichaamsvreemde objecten kunnen als laatste ook zorgen voor een oorontsteking. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat u geen haren uit de oren van de hond trekt.

Voedingssupplementen van Bellfor

Heeft u vragen over een oorontsteking bij een hond? Als u denkt dat uw hond een oorontsteking heeft, moet u natuurlijk ook even langs de huisarts. Bij Bellfor hebben ze verschillende voedingssupplementen die er voor kunnen zorgen dat uw hond zich weer beter gaat voelen. Gebruik bijvoorbeeld de Bellfor Nierkracht of Bellfor Immuun. Meer weten over deze producten? Neem dan contact op met de specialisten van Bellfor of bezoek even hun website.

Geef een reactie