WonenWooninspiratie

Goedkoop een extra slaapkamer in je huis creëren

slaapkamer

Een extra slaapkamer in je huis creëren is niet altijd even gemakkelijk. Soms zijn er ruimtes over in huis wat het gemakkelijker maakt om een extra slaapkamer bij te bouwen. Maar soms moet je ruimtes geheel anders indelen. Dit vergt dan enig fantasie en creativiteit. Toch is het mogelijk om de waarde van je huis te vermeerderen door op een gemakkelijke manier toch enigszins goedkoop een extra ruimte te maken. Hierbij daarom een paar tips.

De zolder

Gebruik je de zolder enkel als opslagplaats? Dan is het gemakkelijk om er een extra slaapkamer van te maken. Een nadeel van de zolder zijn natuurlijk de schuine wanden. Het is dan lastig om overal rechtop te kunnen lopen. Ook is er dikwijls geen tot weinig lichtinval op zolder, waardoor de zolderruimte ook nog eens veel kleiner lijkt. Dit kun je oplossen door een dakkapel te plaatsen. Met een dakkapel creëer je veel ruimte en tegelijkertijd ook veel lichtinval. Daarnaast verhoogt een dakkapel de waarde van de woning. De dakkapel kosten verdien je dus dubbel en dwars terug. Wil je de zolder nog meer functioneler maken, bouw dan ook een vaste trap naar de zolder.

Garage

Heb je een garage maar gebruik je die nooit, of gebruik je de garage enkel voor opslag? Dat is jammer, want een garage is een ideale ruimte om je huis uit te breiden met een extra slaapkamer. Een probleem bij een garage is vaak dat er geen ramen zijn en er dus geen lichtinval is. Je kunt de garagedeur vervangen door een muur te bouwen met ramen erin, zodat je veel licht creëert en de ruimte ook groter lijkt. Kies wel gelijk voor duurzame kunststof kozijnen. De kosten voor kunststof kozijnen zijn vooral bij plaatsing van één of twee kozijnen helemaal niet zo hoog.

Kamers splitsen

Heb je reeds een hele grote slaapkamer, of zijn er in het verleden al slaapkamers samengevoegd tot één slaapkamer, dan loont het om dit weer terug te brengen naar twee separate slaapkamers. Normaliter hoeven slaapkamer ook niet enorm groot te zijn, dus als splitsing van een slaapkamer mogelijk is in twee slaapkamers, dan moet je dan vooral doen. Met een extra slaapkamer creëer je namelijk wel een gezinswoning voor een groter gezin. Dit kan lucratief zijn wanneer je je woning gaat verkopen. Daarnaast is een slaapkamer splitsen naar twee slaapkamers geen moeilijke en dure klus om uit te voeren.

Geef een reactie