TipsWonenWooninspiratie

Gezellige leeshoek inrichten: 5 tips

leeshoek inrichten

Als boekenliefhebber kan een gezellige leeshoek niet ontbreken in je woning. Je kunt natuurlijk overal in huis een boek openslaan, maar je kent vast het gevoel dat je je moeilijk kan concentreren? Of dat de verlichting vervelend is? In deze gevallen is een leeshoek een stuk comfortabeler en zal deze ruimte zorgen voor meer leesplezier. Een leeshoek hoeft helemaal geen afgesloten ruimte te zijn, je kan ook prima een leeshoek creëren in je woonkamer of slaapkamer. Echter is het wel verstandig om een rustige hoek op te kiezen. Verder hebben wij nog een aantal leuke en handige tips voor het inrichten van je leeshoek.

Juiste verlichting

De juiste verlichting mag natuurlijk niet ontbreken in je leeshoek. Je kent vast het moment dat je begint te turen terwijl het buiten donkerder wordt en het licht in je leeshoek minder. Een goede leeslamp mag dan ook niet ontbreken.

Comfortabele zitting

Je wilt natuurlijk urenlang kunnen lezen op een comfortabele manier. Een goede stoel of fauteuil is dan ook erg belangrijk om comfortabel een boek te lezen zonder klachten te krijgen door het lange zitten. Kies voor een variant waarin je lekker kan wegzakken, maar toch ook voldoende ondersteund wordt.

Boekenkast

Als boekenliefhebber moet je natuurlijk je boeken ergens kwijt kunnen. Een boekenkast of plank is hiervoor perfect. Geen enkele leeshoek is dan ook compleet zonder een boekenkast of plank voor het opbergen van je boeken. Het leuke aan een boekenkast is dat je al jouw boeken bij de hand hebt, daarnaast ziet het er ook nog eens sfeervol uit om een gevulde boekenkast in je woning te hebben.

Bijzettafeltje

Onmisbaar naast je leesstoel is een bijzettafeltje. Naast de leuke uitstraling is een tafeltje ook enorm functioneel. Je kan er een lamp op kwijt, maar je kan er ook tijdelijk spullen op kwijt. Denk bijvoorbeeld aan je bakje koffie, snacks, boek of telefoon. Bijzettafeltjes hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Wil jij een goedkope bijzettafel bestellen? Dat kan op Bijzettafel.nl. In deze webshop vindt je een ruim assortiment aan bijzettafeltjes in alle vormen, kleuren en maten.

Textiel

Wat extra sfeer geven aan je leeshoek kan door textiel eraan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor mooie gordijnen, een vloerkleed, zachte kussen of een plaid. Wat is er nou lekkerder dan wegkruipen onder een warm dekentje met een goed boek en een lekker bakje koffie/of kopje thee?

Geef een reactie