Woon

Geld besparen op je energierekening door vloerisolatie met schuimbeton

Vloerisolatie met schuimbeton

Heb je aan het einde van je geld altijd nog een stukje maand over? Valt je energierekening elk jaar weer vies tegen? Heb je dan wel eens nagedacht over vloerisolatie met schuimbeton? De meeste warmte ontsnapt bij je voeten en als de vloer niet goed geïsoleerd is zal je voor niks stoken. De stookkosten kunnen hierdoor aardig oplopen en zelf geniet je ook niet echt van een hoog wooncomfort. Die koude bries langs je benen wordt na een aantal maanden toch echt wel vervelend. Het gebruik van schuimbeton is een relatief nieuwe toepassing, maar lijkt elk jaar weer populairder te worden. We zijn allemaal wel bekend met beton, maar schuimbeton is opeens wel iets heel anders. Dit bijzondere mengsel van lucht, cement, water, zand en vulmiddel levert de eigenaar talloze voordelen op.

Waarom vloerisolatie met schuimbeton?

Doormiddel van vloerisolatie met schuimbeton kan je ervoor zorgen dat het wooncomfort in jouw woning wordt verhoogd. Een renovatievloer moet wat ons betreft voldoende opleveren voor de eigenaar van het huis. Het is immers niet zomaar dat je deze investering wilt doen. Waarschijnlijk heb je last gehad van meerdere ongemakken voordat je besloot hier wat aan te veranderen. Er zijn immers ook goedkopere oplossingen, al zijn deze iets minder effectief. Als je te maken hebt met de volgende problemen is het raadzaam om contact op te nemen met iemand die jou schuimbeton kan leveren en eventueel kan plaatsen:

  • Vochtproblemen vanaf de kruipruimte: de kruipruimte is eigenlijk een loze ruimte tussen de vloer en de begane grond in. Dit is vaak een enorm tochtige en vochtige ruimte en zeker op gebieden waar het grondwater hoog staat kan dit veel problemen opleveren. Door teveel water in de kruipruimte kan je huidige vloer gaan kraken en zal de levensduur korter worden. In erge gevallen kunnen leidingen beschadigd raken en schimmel op de muren terecht komen. Dit resulteert in een zeer ongezond klimaat binnenshuis.
  • Je energierekening is elk jaar weer enorm hoog: zeker als je er al alles aan doet om zuiniger om te gaan met je energie is het een raadsel waar al dat geld dan naartoe gaat. In veel van de gevallen komt dit door een slechte isolatie. Als dit het geval is stook je eigenlijk voor de lucht en dat is hartstikke zonde! Met de juiste vloerisolatie zorg je ervoor dat de warmte binnenshuis blijft en er geen sprake meer is van tocht vanuit de grond.
  • Als je last hebt van krakende vloeren is het verstandig om eens een blik te werpen op de constructie onder de vloer. De kans is groot dat de houten balken zijn gaan rotten en daarmee de fundering laten werken. Schuimbeton is een uitstekend middel om dit te voorkomen. Dit bouwmateriaal is ongevoelig voor zowel rot als schimmels. Hierdoor geniet schuimbeton bovendien ook nog eens van een zeer lange levensduur.

Waarvoor wordt schuimbeton nog meer gebruikt?

We weten inmiddels dat schuimbeton wordt gebruikt om woningen te voorzien van een betere vloerisolatie. Maar wist je ook dat schuimbeton voor nog veel meer toepassingen kan worden ingezet? Zo kan het worden gebruikt als onderlaag voor de vloerverwarming. Ideaal als je optimaal wilt genieten van het warme wooncomfort van een volledig geïsoleerde en verwarmde vloer. Er kunnen ook holle ruimtes mee worden opgevuld, zodat het niet mogelijk is dat daar vocht in blijft staan. Er zijn zelfs dakdekkers die gebruik maken van schuimbeton om een afschot te maken op platte daken.

Twijfel jij nog tussen gewoon beton en schuimbeton? Weet dan wel dat schuimbeton heel anders is en ook een ander effect heeft op jouw woning. Ga je liever voor gewoon beton? Bestel deze dan gemakkelijk en voordelig op Mollie Beton. Dit is tevens een dienst van Faber.

Geef een reactie