InterieurWonenWooninspiratie

Help! Hoe verwerk ik foto’s in mijn interieur?

foto in interieur

Foto’s behoren tot het belangrijkste deco-item binnen elk interieur. Zodra je een woning binnenstapt, zal je aandacht direct getrokken worden naar de diverse fotolijstjes en foto’s aan de wand. Deze stralen een stukje persoonlijkheid uit. Deze geven je een idee van wat deze persoon allemaal heeft meegemaakt. Wat belangrijk is in zijn of haar leven. Omgekeerd werk het uiteraard ook. Door middel van mooie foto’s zorg jij er voor dat je woning persoonlijker wordt. Dit geeft je een warm gevoel zodra je weer thuis komt. Het verwerken van foto’s binnen je interieur is echter niet zo makkelijk als het vaak klinkt. Natuurlijk kunnen we weer grijpen naar de verouderde fotolijstjes, die bovendien nog eens van je oma zijn geweest, maar je kunt het ook heel anders aanpakken! In dit artikel delen we een aantal bijzondere foto-ideeën. Ben jij klaar om geïnspireerd te worden?

tips foto interieur

Foto’s op magneet

Je hoeft echt niet direct aan te komen met grote doeken of lijsten om je woning een beetje persoonlijker te maken. Alleen al het plaatsen van enkele magneetjes met foto is al voldoende om wat van jezelf in huis te halen. Deze kun je uiteraard gewoon lekker op de koelkast hangen, maar je kunt ze ook uitstallen in de woonkamer. Zo worden ze net wat meer gebruikt als een waar pronkstuk. Schaf een klein boekenplankje aan en plaats de magneetjes hier op. Zet er nog wat leuke accessoires bij en je hebt een zeer leuk en persoonlijk hoekje.

Foto op canvas laten drukken

Een foto op canvas laten drukken is al een geruime tijd een zeer populaire manier voor het verwerken van foto’s binnen het interieur. Dat maakt het echter nier minder leuk en speciaal! Om de canvasdoeken net wat interessanter te maken is het een leuk idee om een collage te laten maken van verschillende foto’s. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s van een bruiloft, newborn reportage of andere foto’s van een heel speciaal moment. Laat deze allemaal in collagevorm op het doek drukken en je hebt een heel speciaal decoratiestuk voor het leven.

foto op canvas laten drukken

Bron foto: https://www.herinneringenoplinnen.nl

Foto’s aan een waslijn hangen

Dit is een foto-idee die vaak toegepast wordt op verjaardagen, bruiloften en andere feestjes. Je kunt het uiteraard ook gewoon gebruiken als standaard decoratiestuk in je woning. Je creëert een speels en bijzonder effect door foto’s aan een waslijn te bevestigen. Plak de foto’s bijvoorbeeld op leuke kaartjes en hang deze door middel van (hoe kan het ook anders) een wasknijper aan de lijn. Tip: ben je opzoek naar het ultieme deco-item voor de babykamer? Hang dan de waslijn op en maak kaartjes met maand 1 tot en met maand 12. Elke maand print je een foto uit van je baby en aan het einde van dit bijzondere jaar heb je een prachtig gevulde waslijn. Een herinnering voor later!

Fotobehang

Behang is weer helemaal hot anno 2018! Ook fotobehang zien we steeds vaker terug in woningen en dat vinden we ook helemaal niet zo vreemd. Met fotobehang heb jij de mogelijkheid om jouw mooiste foto’s op behang te laten drukken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige foto van een natuurgebied op vakantie. Met fotobehang zit je altijd goed!

Geef een reactie