TipsWonenWooninspiratie

Eenvoudige tips om een tiny house in te richten

tiny house

Het organiseren van een tiny house lijkt in eerste instantie een moeilijke taak, maar dit hoeft niet zo te zijn. Als je van een grote woning naar een klein woning verhuist, kan dit erg overweldigend lijken, maar geloof me, het wordt makkelijker als je enkele eenvoudige tips volgt om een “tiny house” te organiseren.

Multifunctionele Meubels

Je kunt niet zonder een kast dus je kan ze maar beter zo goed mogelijk benutten. Als de ruimte groot genoeg is, kan deze als ruimteverdeler worden gebruikt. Je moet dan alleen de achterwand een beetje mooier maken door hem te beschilderen met verf of stof. Ook kun je kasten laten inbouwen in je muren of vloer om meer ruimte te besparen, terwijl je genoeg plek hebt om je spullen op te bergen en uit zicht te houden.

Zwevende rekjes

Kasten zijn groot, robuust en nemen meestal veel plek in. Niet ideaal in een tiny house! Hoe je toch voor wat meer opbergruimte kunt zorgen zonder te investeren in een zware boekenkast? Door zwevende rekjes op te hangen! Ze nemen een pak minder plaats in, leveren geen breuk in de ruimte op en zijn nog eens een meerwaarde voor je interieur ook.

Grote spiegel

Het welbekende trucje dat ook echt altijd werkt: het plaatsen van een mooie grote spiegel waardoor de ruimte optisch vele malen groter lijkt. Een enorme wandgrote spiegel kan worden neergezet op een strategische plek, waardoor de leefruimte gevoelsmatig dubbel zo groot wordt. Houd bij het plaatsen van de spiegel rekening met de vorm van de kamer en de lichtinval. Wil je de kamer breder laten lijken? Plaats dan een spiegel tegen een brede wand. Wil je de kamer langer laten lijken? Plaats het dan tegen een smalle wand.

Vloer

De vloer kan bijdragen aan hoe ruim en licht je appartement oogt. Bij het gebruik van bijvoorbeeld een verkeerde kleur, of verkeerd materiaal, kan de ruimte veel kleiner lijken. Wil je de ruimte groter laten ogen? Gebruik dan (bijna) dezelfde kleur vloer als welke op de muren wordt gebruikt. Hiermee creëer je een ruimtelijk geheel en meubels zullen lijken te zweven. Ook een handige tip is om de vloer op een verdieping zoveel mogelijk te laten doorlopen in verschillende kamers. Wanneer je elke kamer een andere vloer zou geven, lijkt de ruimte optisch kleiner. Ook het weglaten van plinten tussen de deurposten geeft een ruimtelijk effect.

Verlichting

Het juiste gebruik van verlichting is essentieel in elke woning, maar vooral bij het inrichten van een tiny house of klein appartement. Niet elk huis is gezegend met grote ramen, dus wanneer je niet heel veel natuurlijk licht ontvangt in je ruimte is het belangrijk te zorgen voor goede verlichting. Je doet er goed aan te kiezen voor verlichting op meerdere niveaus, zoals bijvoorbeeld een plafondlamp en een wandlamp, in combinatie met nog een mooie vloerlamp in de hoek. De variatie zorgt ervoor dat de kleine ruimte optisch groter lijkt. Zoek zeker online naar de best geteste verlichting voor tiny houses.

Geef een reactie