Woon

Een lokale specialist inhuren om je vloer te vernieuwen

Een lokale specialist inhuren om je vloer te vernieuwen

Eens in de zoveel jaar moet de vloer vernieuwd worden, althans dat geldt voor de meeste soorten vloeren. Maar ben je al bekend met de gietvloer? Met dit type vloer kan je namelijk wel tientallen jaren vooruit. Waardoor je er weinig omkijken naar hebt en op de lange termijn ook voordeliger uit bent. De eenmalige investering kan wel wat meer zijn, we leggen graag uit hoe de prijs van een gietvloer berekend wordt en hoe je een lokale specialist kan inhuren om toch een voordelige en duurzame ondergrond in je woonruimte aan te brengen.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een gegoten vloer

De afgelopen jaren waren goed voor de opkomst van de gietvloer onder consumenten. Voor deze periode was de gegoten vloer voornamelijk populair bij bedrijven, waar de ondergrond een zware belasting moet doorstaan. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer consumenten die interesse hebben in het aanbrengen van duurzame kunststof vloeren waar ze jaren mee vooruit kunnen. Vooral als je voor een langere tijd een woning gaat betrekken en op de lange termijn wil besparen is dit een uitstekende oplossing.

Bron: Goedkope-gietvloeren.nl

waarom gegoten vloer

Gietvloer met een kleurtje of een robuuste betonlook

Naast het feit dat de vloeren erg lang meegaan, zijn er nog meer voordelen waar je op kan rekenen als je ervoor kiest om een gegoten vloer in je woonruimte te plaatsen. Dit type vloeren zijn namelijk in iedere gewenste stijl af te werken. Je kan ervoor kiezen om een bepaalde kleur op de vloer aan te brengen, een patroon in de ondergrond te laten verwerken of een vloer met een robuuste betonlaag aan te laten brengen. De gietvloer met beton lijkt op een echte betonvloer, maar is gewoon gemaakt van kunststof. Daardoor kan je rekenen op de voordelen van een onderhoudsarme kunststofvloer, maar kan je toch de stijl nabootsen van een karaktervolle betonvloer.

Eenvoudig te combineren met vloerverwarming

Een ander noemenswaardig voordeel, en een reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een vloer in hun woning te gieten, is het feit dat deze vloeren perfect zijn om te combineren met vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat je de vloer dat echt voor een langere tijd moet gaan gebruiken. Want een gietvloer is niet eenvoudig weer overnieuw te doen of aan te passen. De kunststof substantie wordt namelijk daadwerkelijk over de vloerverwarmingsbuizen gegoten. Een oplossing die voor de lange termijn bedoeld is.

gietvloer en vloerverwarming

Diverse lokale specialisten te vinden

Nu denk je misschien. Moet ik dit zelf gaan doen of zijn er bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn? Er zijn verrassend veel bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het aanbrengen van een gietvloer. Er zijn ook steeds meer lokale specialisten zoals Gietvloer Rotterdam te vinden. Bij het inhuren van een lokale specialist kan je eenvoudig een bezoekje brengen aan de showroom en word je snel geholpen.

 

Geef een reactie