InterieurVerbouwenWonenWooninspiratie

Een landelijk keuken

Landelijke keuken

Keukens bestaan er in vele smaken en stijlen. Vele stijlen zijn onderhevig aan de jaarlijkse modetrends, met de allernieuwste en strakste apparatuur. Dit is met een landelijke keuken minder het geval. Met een beetje doe het zelf aanpak en diverse keuken accessoires, kan je al een landelijke keuken volgens de nieuwste trend creëren.

Waaruit bestaat de landelijke keuken stijl?

 Een landelijke keuken staat bekend om de gezellige, warme en romantische uitstraling. Moderne apparatuur zijn uit den boze en dienen dan ook weggewerkt te worden achter keukendeurtjes. Het enige wat wel zichtbaar mag zijn in de landelijke keuken, zijn de spoelbak en het fornuis (inclusief oven of alleen kookplaat). Dit omdat deze onderdelen traditioneel als basisonderdeel van een keuken dienen. Heel mooi in een landelijke keuken zijn de grote klassieke en diepe spoelbakken. De spoelbak is dan ook zelden in het aanrechtblad ingebouwd. Een landelijke keuken bestaat voornamelijk uit hout en om de romantische uitstraling te benadrukken, zijn de keukenkastjes afgewerkt met panelen en grote houten deurknoppen. De achterwand van de keuken bestaat vaak uit tegels. Dit kunnen standaard witte tegels zijn, maar ook tegels met bijvoorbeeld romantische afbeeldingen. Ook heeft een landelijke keuken plankjes, waar keukenartikelen opstaan. Dit geeft een gezellige indruk en maakt de keuken onderdeel van een leefomgeving. Afhankelijk hoe klassiek je het inricht, kunnen in een landelijke keuken ook gordijntjes hangen.

Keuken accessoires

Op de planken kan je typische accessoires zetten, die bij een landelijke keuken horen, zoals servies met een romantische afbeelding of het overbekende boerenbont servies. Een ouderwetse apothekerskast of vitrinekast maken een landelijke keuken af. Een grote, dikke houten snijplank op het aanrecht is niet alleen functioneel, het staat ook mooi. Als je veel ruimte hebt voor een eettafel in de keuken mag een brocante eettafel en stoelen niet ontbreken. Op tafel leg je dan een tafelloper van linnen met daarop een oliekaraf of een klassiek houten peper- en zoutvaatje.

 

Geef een reactie