TipsWooninspiratie

Een inboedelverzekering dekt ook je nieuwe PVC vloer tegen schade

inboedelverzekering nieuwe pvc vloer

Van een nieuwe vloer van hout of PVC wil je jaren plezier hebben. Maar je kunt nooit helemaal voorkomen dat je vloer beschadigd. De dagelijkse beschadigingen horen erbij. Maar wanneer je vloer beschadigd omdat er een leiding is gesprongen dan heb je een probleem. Die vloer kun je laten drogen maar dan zal deze waarschijnlijk gaan trekken of bollen. Misschien kun je dan een deel van de vloer vervangen maar dat kost veel geld. Een inboedelverzekering dekt deze schade. In eerste instantie zal bekeken worden of de vloer kan worden hersteld of gerepareerd. Wanneer dat niet lukt ontvang je een schade uitkering om de vloer te vervangen. Hoeveel dat is bepaald een taxateur. Maar één ding is zeker; je kunt in elk geval wel jouw vloer laten herstellen of vervangen! Dit is één van de schadegevallen die een inboedelverzekering dekt.

Welke schade wordt nog meer gedekt

Welke schade de inboedelverzekering dekt ligt ook aan het soort inboedelverzekering dat jij afsluit. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een basis en een uitgebreide inboedelverzekering aan. Elke verzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden en eigen regels. Maar in grote lijnen dekt een de basis inboedelverzekering de schade die is ontstaan door:

  •   Brand, blus en rookschade (ook van de schoorsteen)
  •   Inbraak, diefstal en vandalisme
  •   Regen, hagel, sneeuw en storm
  •   Blikseminslag
  •   Omvallende bomen (en hijskranen)
  •   Waterschade bij bijvoorbeeld een leidingbreuk

Wanneer je een uitgebreide inboedelverzekering afsluit wordt ook schade die jezelf hebt veroorzaakt gedekt. Denk hierbij aan een lamp die je per ongeluk omstoot.

Wat valt onder inboedel?

Met inboedel wordt bedoeld; alle spullen in jouw huis, garage, schuur, tuin of onder een afdak of carport die je, bijvoorbeeld bij een verhuizing mee kunt nemen. Bijvoorbeeld kleding, beddengoed, een bank, tafel, stoelen, vloerbedekking, serviesgoed, een tuin set, tuingereedschap of een fiets. Ook een vrijstaande wasmachine, droger of afwasmachine valt onder inboedel. Een verzekeraar kan je vragen om een inventarisatielijst van je inboedel in te vullen. Er zijn ook verzekeraars waarbij je dat niet hoeft te doen; bijvoorbeeld Allianz Direct. Zij werken met een polis waar geen maximum waarde van inboedel op staat en geven garantie tegen onderverzekering. Bij alle verzekeraars gelden andere voorwaarden. Bij Allianz Direct krijg je bijvoorbeeld een maximaal bedrag uitgekeerd bij:

  •   Sieraden (standaard tot € 6.000 ook bij diefstal)
  •   Audio- en computerapparatuur (standaard tot € 15.000)
  •   Bij gestolen sleutels krijg je € 500,- voor het vervangen van de sloten

Waarom is het belangrijk een inboedelverzekering af te sluiten

Zoals boven al een beetje uitgelegd ontvang je bij schade veroorzaakt door een aantal zaken een vergoeding. Een inboedelverzekering sluit je af voor nog géén €10 per maand. Wanneer je dan schade hebt kun je deze claimen. Denk je eens in dat er brand uitbreekt in jouw kamer of slaapkamer. Je moet dan alles opnieuw aanschaffen om nog maar te zwijgen over de kosten van het schoonmaken. Dat kost je vele malen meer dan die tien euro per maand!

Geef een reactie