InterieurTipsWonenWooninspiratie

Een fijne plek voor je hond in huis maken

Fijne plek voor je hond in huis

Nog niet zo heel lang geleden leefden honden vooral buitenshuis. We kochten een hok en lieten hem al zijn tijd doorbrengen in de tuin om het erf te bewaken. In sommige gevallen is dat nog steeds zo. De meeste honden wonen tegenwoordig echter gewoon binnen, ze worden niet voor niets gezelschapsdieren genoemd. Als je een hond binnen wilt houden is het belangrijk dat je meerdere voorzieningen voor hem aanschaft. Je moet niet alleen rekening houden met de voor de hand liggende spullen, zoals een mand en voederbak, maar ook met je interieur en meubels. Je wilt immers voorkomen dat je huis er na een tijdje helemaal uitgeleefd uitziet door je hond of nieuwe pup. Natuurlijk kan je bij een pup nog zeggen dat je hem ook anders op kan voeden, zodat ze je meubels met rust laten. Hier een puppycursus volgen helpt al een heleboel! Tenminste… als het bijten of stukmaken van meubels het enige probleem is. Ook hondenharen of ongelukjes zijn enkele ongemakken die een hond met zich meebrengt. Met de volgende tips maak jij binnen mum van tijd een fijne plek voor je hond in huis.

Ga voor een stevige vloer

Een hond brengt waarschijnlijk veel tijd door op de vloer van je huis. Dit is dan ook misschien wel het belangrijkste aspect om rekening mee te houden als je een pup in huis neemt. Het is allereerst enorm belangrijk dat de vloer makkelijk te reinigen is. Je wilt immers niet de gehele dag besteden aan het stofzuigen en dweilen van je vloer. Vooral betonnen vloeren en tegels zijn hier ideaal voor geschikt. Welke hondenschool moet je kiezen om het haarverlies en het achterlaten van voetstapjes te voorkomen? Dat lukt natuurlijk niet. Daarom is het ook zeer belangrijk dat je de vloer zorgvuldig uitkiest. Kies vooral niet voor tapijt: hondenharen blijven hier zeer gemakkelijk op liggen en het is moeilijk om schoon te maken.

Makkelijk naar buiten gaan

Als hondeneigenaar weet je heel goed hoe lastig het kan zijn om een pup zo snel mogelijk naar buiten te krijgen. Als je eindelijk het riempje, je sleutels en je jas hebt gepakt, heeft je geliefde pup zijn behoefte al in huis gedaan. Je kunt dit voorkomen door een haakje bij de deur te maken. Hier hang je niet alleen zijn riem op, maar ook andere benodigdheden voor je uitstapje. Zo ben je razendsnel vertrokken! Voor kleine hondjes kun je er zelfs voor kiezen om een kattenluikje te maken in de deur. Zo kunnen ze zelf in- en uitlopen.  Ook een matje bij de deur om vieze pootafdrukken af te vegen is geen overbodige luxe.

Je bank beschermen

Veel mensen kunnen het niet weerstaan om hun hond gezellig naast zich op de bank te nemen. Het is verstandig om je bank te beschermen met een extra kleed of wasbare hoes. Leer je hond dat hij alleen op die plek mag blijven liggen. Is je hond niet gewenst op de bank? Creëer dan een veilig en zacht plekje in de kamer. Maak het aanlokkelijk door wat extra kussens of andere zachte materialen en zorg dat hij de verleiding niet kan weerstaan.

 

Geef een reactie