Tuin tipsWonenWooninspiratie

Een achtertuin voor elk seizoen

Een achtertuin voor elk seizoen

Alleen in de achtertuin zitten bij mooi weer, is allang niet meer. Het is niet alleen een mooie rijm, maar ook een opkomende trend in de afgelopen jaren. Het is natuurlijk doodzonde wanneer je erg je best doet om iets moois te maken van het stukje buitenleven achter het huis en je er vervolgens alleen in de lente en zomer van kunt genieten. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om je achtertuin ´seizoen-proof´ te maken én er ook nog eens erg leuk uit te laten zien.tuinkussens

De overkapping

Het wordt steeds populairder; een overkapping achter het huis. Een heerlijke plek om uit de zon te zitten op een warm dag, maar ook ideaal om bij regen toch nog buiten te kunnen vertoeven. Zet er een leuke tafel neer en stoelen met heerlijke tuinkussens en je kunt het hele jaar door genieten van de achtertuin. En de kou dan? Geen probleem! Er zijn tegenwoordig heaters in allerlei vormen en maten. voor elke overkapping is er een geschikte variant, zodat je zelfs in de koudste maanden lekker warm blijft. voeg als laatste nog wat leuke sfeerverlichting toe en er is echt geen excuus meer om niet naar buiten te gaan.

Kleur in de achtertuin

Fijn natuurlijk dat je elke seizoen in de tuin kunt zitten, maar het moet er ook wel een beetje leuk uitzien. De trend van het moment is warme kleuren. Door het gebruik van warme kleuren in de achtertuin krijg je al snel een gezellige en knusse sfeer. Een manier om kleur toe te voegen is door het gebruik van gekleurde tuinkussens. Het werd net ook al even kort benoemd, maar tuinkussens maken een groot deel uit van het aanzicht van de achtertuin. Heb je een strakke en moderne tuin? Ga dan voor een effen kleur. Heb je een kleurrijke achtertuin, kies dan een leuk printje uit in dezelfde stijl. Om dit helemaal af te maken kun je ook nog een matchend kleed of tapijt toevoegen. Geloof het of niet, maar je tuin ziet eruit als nieuw na deze toevoegingen.

Geef een reactie