TipsVerbouwenWonen

Deze verbouwingen verhogen de waarde van jouw huis

Deze verbouwingen verhogen de waarde van jouw huis

De economie is de afgelopen jaren steeds meer aangetrokken. Hierdoor is duidelijk te merken dat mensen het financieel een stuk ruimer hebben. Ook de bouwsector heeft dit opgemerkt. Steeds meer mensen laten verbouwingen uitvoeren. De vraag naar klusjesmannen en aannemers neemt met de dag toe. Maar waar kan je nu je geld het beste in investeren als je de waarde van je huis wilt verhogen? Welke verbouwingen zijn iedere cent dubbel en dwars waard?

Wat maakt een huis meer waard? Dat is de vraag die je moet beantwoorden als je wilt weten welke verbouwingen verstandig zijn. Op papier is dit wanneer een huis over meer vierkante meters beschikt. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Ook cosmetische verbouwingen, zoals het plaatsen van een splinternieuwe keuken en badkamer, kunnen namelijk effect hebben. Voordat je op zoek gaat naar keuken inspiratie willen wij hier echter wel aan toevoegen dat deze verbouwingen zeer trend- en smaakgevoelig zijn. Wat jij op dit moment mooi vindt, kan een ander vreselijk vinden. Als je kiest voor een cosmetische verbouwing is het dan ook belangrijk dat je de ruimtes zo neutraal mogelijk houdt. Hierdoor is de kans groter dat potentiële kopers meer geld voor een huis over hebben. Ben je benieuwd welke verbouwingen nog meer geld op kunnen leveren? Lees dan snel verder.

Meer vierkante meters

De verbouwingen die zorgen voor meer vierkante meters, leveren ook direct het meeste geld op. Kijk daarom goed waar je in huis meer vierkante meters kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dakkapel. Hierdoor maak je van de zolder een volwaardige slaap- of woonruimte. Zo beschik je plotseling niet over een eengezinswoning met 3, maar met 4 slaapkamers! Daar wil een potentiële koper best wat extra geld voor neerleggen. Daarnaast profiteer je natuurlijk, tot de verkoop, zelf van een hoger wooncomfort en meer beschikbare ruimte in huis. Een dakkapel loont!

meer vierkante meters

Instapklaar?

Voorheen werd vaak gezegd dat een nieuwe keuken of badkamer weinig zou doen voor de waarde van een huis. Badkamers en keukens zijn immers trend- en smaakgevoelig. Potentiële kopers zien in één oogopslag of ze een verbouwing de moeite waard vinden, maar zullen ze hier ook meer geld voor over hebben?

Misschien wel, aldus professionals. De kosten van een keuken- of badkamerverbouwing kunnen tegenwoordig niet meer meegefinancierd worden. Hierdoor kunnen mensen dit niet direct op hun hypotheek gooien, maar zullen ze zelf voor de kosten moeten opdraaien als iets aangepast moet worden. Daarom zijn veel kopers tegenwoordig op zoek naar woningen die ‘instapklaar’ zijn. Een likje verf hier en daar en meubels en accessoires verhuizen en ze kunnen al over. Dat scheelt niet alleen een hoop verbouwingsstress en tijd, maar ook nog eens veel geld. Als er een stijlvolle en luxe keuken of badkamer in staat, geeft dit dus gauw de voorkeur.

stijlvolle keuken

stijlvolle badkamer

Bedenk wel dat je dan niet je eigen smaak in deze ruimtes moet verwerken. Natuurlijk kan je dit wel doen door middel van accessoires, maar hou de basis zo rustig mogelijk. Hierdoor zal je huis een stuk a

Geef een reactie