InterieurTipsWooninspiratie

Defecte wasdroger vervangen of repareren?

Het komt nooit goed uit als een veelgebruikt huishoudelijk apparaat stukgaat. Toch moeten we er allemaal eens aan geloven. Tegenwoordig maakt bijna elk gezin gebruik van een wasdroger. Het ophangen van natte kleding is hiermee verleden tijd geworden. Zo bespaar je een hoop tijd en moeite en zijn de kledingstukken van jouw gezinsleden binnen no-time schoon én droog. Als de wasdroger defect is, zal dit dan ook een hoop stress en irritatie opleveren. Daarnaast is de hamvraag natuurlijk: gaan we deze vervangen of is repareren nog de moeite waard?

Wanneer is repareren nog rendabel?

Veel wasdrogers genieten van een aantal jaren garantie. Als er een onderdeel defect raakt in deze garantieperiode, krijg je deze gewoon vergoed. De ervaring leert echter dat apparaten vaak nét buiten de garantieperiode stukgaan. In dat geval kan een reparatie aardig in de papieren lopen. Wanneer is het nog rendabel om te repareren? Het antwoord is simpel: als de reparatie de levensduur van de wasdroger positief kan beïnvloeden en de reparatie niet duurder is dan het apparaat zelf. Het vervangen van verouderde onderdelen kan zeer rendabel uitpakken. Zeker als je deze los bestelt bij een voordelige witgoedleverancier. Klik hier voor goedkope en kwalitatieve witgoedonderdelen. Dankzij dit soort sites is het mogelijk om repareren nog rendabel te maken. Bovendien kan je ook kiezen voor een vakkundige en snelle monteur. Zo profiteer je snel weer van de luxe van jouw wasdroger.

wasdroger

Wanneer kiezen voor vervangen?

In sommige gevallen is het verstandiger om de wasdroger geheel te vervangen. Dit wordt dikwijls aangeraden bij zeer verouderde modellen. Vaak gaan er grote onderdelen stuk en is de reparatie duurder dan de waarde van het apparaat zelf. In dat geval is het af te raden om nog verder te sleutelen, dit is niet goed voor je portemonnee en bevordert ook de levensduur niet meer. Ook kan het voorkomen dat je huidige wasdroger niet zuinig werkt. In een tijd waarin we continu bezig zijn met duurzaam leven en het vinden van energiebesparende oplossingen is een een wasdroger die niet zuinig is niet geschikt meer. De keuze om het apparaat te vervangen is dan al gauw gemaakt. Door te kiezen voor een nieuwe wasdroger, kies je ook voor een hoger energielabel. De techniek staat niet stil en dat zou jij ook niet moeten doen.energielabel

Ben je al aardig door je spaarcenten heen en weet je niet hoe je een geheel nieuwe wasdroger moet aanschaffen? Kies dan voor een gebruikt exemplaar. Deze zijn vaak slechts enkele jaren oud en werken nog uitstekend. Daarnaast zijn ze vaak duurzamer dan de oudere droger die je nu had staan. Zo bespaar je niet alleen geld op de aanschaf maar ook op de energiekosten.

Een monteur inschakelen

Het installeren van een nieuwe of oude wasdroger is niet al te moeilijk. Dit kun je dikwijls gewoon zelf doen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de bezorger deze taak te geven. Zo weet je immers zeker dat het goed gedaan wordt.

Bij het repareren van de wasdroger raden wij bijna altijd aan om een monteur in te schakelen. Enkel als je zelf genoeg voorkennis en ervaring hebt, is het verstandig om de reparatie zelf uit te voeren. Probeer echter niet geld te besparen op de montagekosten als je hier geen verstand van hebt. Dan doe je vaak meer kwaad dan nodig is. Schakel tijdig hulp in om geld te besparen!

Geef een reactie