Tuin tips

De voordelen van een gasbarbecue

Gas barbecue

Heb je vroeger op de camping wel eens op een gasstelletje gekookt? Probeer dan ook eens een gasbarbecue uit. De gasbarbecue is tegenwoordig helemaal hip. Deze barbecue werkt op aardgas of propaangas en je kunt er heerlijk op grillen! Heb jij al trek in kipspiesjes en spareribs van de barbecue? In dit artikel leggen we je alles uit over de gasbarbecue.


Een gasbarbecue werkt op aardgas of propaangas. Als een gasbarbecue gebruik maakt van propaangas als brandstof, dan heb je een draagbare gastank nodig. Deze koop je heel eenvoudig in de winkel of in de webshop waar je de gasbarbecue aanschaft.


Makkelijk & goedkoop

Het grootste voordeel van een gasbarbecue is gebruiksgemak. Zowel gasbarbecues die op aardgas als propaangas werken, zijn heel makkelijk te gebruiken. Je sluit simpelweg het gas aan en je bent klaar om te barbecueën en te grillen. Het koken op een gasbarbecue is ontzettend makkelijk. De temperatuur is eenvoudig te regelen met een schakelaar. Bovendien hoef je na het barbecueën ook niet meer te dealen met hete kolen. En dan hebben het nog niets een gehad over de kostenbesparing. Barbecueën op gas is veel voordeliger in tegenstelling tot andere soorten barbecues, zoals houtskool of elektrische barbecues.


Veiligheidstips

Elke barbecue komt met risico’s. Hoewel gasbarbecues over het algemeen veilig zijn in gebruik, willen we je toch een aantal tips meegeven voor het verantwoord gebruik van een gasbarbecue. Een heel belangrijke tip: gebruik een gasbarbecue nooit binnenshuis. Überhaupt is het gebruik van geen enkele barbecue binnenshuis aan te raden. Zet de gasfles van de barbecue altijd rechtop en controleer of de fles goed in de houder staat. Een aangesloten gasfles mag nooit op zijn kant liggen, want hierdoor kan vloeibaar gas in de buitenlucht terecht komen. And last but not least: haal de deksel van de barbecue af, voordat je hem aanzet. Zo voorkom je dat gas zich opstapelt. 


Gas barbecue kopen? Neem eens een kijkje op in de webshop van MaxTotaal. Je vindt hier diverse soorten gasbarbecues en andere producten voor huis & tuin. 

Geef een reactie