InterieurWonenWooninspiratie

De ultieme woontrend: Urban Jungle

urban jungle

De laatste jaren is een Urban Jungle een zeer populaire woontrend geworden. Stiekem doen we hier misschien al aan mee, zonder dat we dit echt doorhebben. Misschien heb je deze naam al eerder horen vallen. Jongeren gebruiken het regelmatig om drukke steden en straten aan te duiden. In huis moeten we deze term juist heel anders zien. Bij deze woontrend haal je zoveel mogelijk groen en natuurlijke materialen in huis: een ‘jungle’ in eigen huis dus. Groen staat immers garant voor wat meer vrolijkheid en geluk in huis. Je kunt natuurlijk ook een eigen moestuin aanleggen, maar het groen daadwerkelijk in huis halen geeft ook een gaaf effect.

Styling tips

Als je de Urban Jungle stijl wilt doorvoeren in huis is het allereerst belangrijk om zoveel mogelijk planten in huis te halen. Haal van elke plant wat in huis: van de cactus tot de orchidee. Hoe meer hoe beter! Vervolgens kan je verschillende groepjes maken in huis. Hier plaats je diverse planten bij elkaar om een leuk effect te creëren. Het hoeft echt niet perfect bij elkaar te passen, een beetje speelsheid is juist leuk en past geweldig bij deze stijl. Heb je niet genoeg tijd om al die planten te verzorgen? Of ontbreekt het jou gewoon aan groene vingers? Geen zorgen! Ook met kunstplanten kan jij een eigen Urban Jungle  maken. Natuurlijk moeten je wanden ook een leuke invulling krijgen. Kies voor een mooie houten wandhanger en combineer deze met een schilderij of collage. Als je deze stijl helemaal wilt doorvoeren kan je ook kiezen voor een muur met bloemenpatroon of een behangetje in ‘jungle’ stijl.

Voordelen van een Urban Jungle in huis

Allereerst is een Urban Jungle in huis natuurlijk enorm gezellig en geeft het een warme uitstraling, maar het heeft ook voordelen voor je gezondheid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Hierdoor wordt je minder snel ziek en hebben mensen met allergieën er baat bij. Ook uit onderzoek onder bedrijven is gebleken dat werknemers met planten in het kantoor minder stress ervaren en zich ook minder vaak ziek melden dan de groep zonder planten. Voor de creatievelingen onder ons die wel eens een ware blokkade hebben als ze ideeën proberen uit te werken: planten kunnen ook bijdragen bij een beter concentratievermogen en helpen je creatief te denken.

planten in huis

Budgettips bij het kopen van planten

Er kleeft toch ook wel een klein nadeel aan deze woontrend: planten zijn allesbehalve goedkoop en een Urban Jungle creëren kan dan ook zeker een aanslag zijn op je portemonnee. Als je niet gelijk failliet wilt gaan als je een dagje door een tuincentrum struint, zijn er gelukkig ook nog andere manieren om aan groen in huis te komen. Het is allereerst verstandig om aanbiedingen af te wachten. Vooral in het voor- en najaar zijn er vaak aanbiedingen. Hier kun je dan natuurlijk gretig gebruik van maken! Je kan er ook voor kiezen om een bloemen schilderij in huis te halen.

bloemenschilderij

Zo haal je veel groen in huis zonder dat je daar echt planten voor nodig hebt. De makkelijkste (en goedkoopste!) manier om aan veel groen in huis te komen is door planten te verdubbelen. Het is bij heel veel planten mogelijk om er een gedeelte vanaf te halen en te stekken in een andere pot. Met een beetje liefde en geduld creëer jij zo je eigen jungle.

Hopelijk heb je na dit blog een goed beeld hoe je het Urban Jungle effect in je eigen huiskamer haalt. Ben je helemaal enthousiast geraakt over groen dan hebben we ook nog tips hoe je je tuin opfleurt met kleurrijke planten.

Geef een reactie